Annonce
Billund Ugeavis

Nadd underviser i pilates over hele verden – hjemmefra

Nadd bruger videotjenesten Zoom, når hun underviser virtuelt. Privatfoto
Pilatesinstruktør Nadd Bustami har under coronaen måtte tænke kreativt, så hun kunne fortsætte sin undervisning.

Billund: Siden 2018 har Nadd Bustami tilbudt pilatesundervisning i sit hjemmestudie "Love, Pilates". Hun er certificeret underviser og har flere hold om ugen, men da Danmark lukkede ned, måtte hun også lukke sit studie og se sin indtægt forsvinde.

- Det var meget hårdt, og jeg kender til andre instruktører, som har måtte sælge deres redskaber eller lukke deres studie, fortæller Nadd Bustami, der indtil videre har klaret sig igennem coronakrisen.

- Vi må lave lemonade ud af de citroner, vi nu engang finder på vores vej, siger hun.

For at få gang i virksomheden igen tilbyder hun nu virtuelle pilateshold.

- To uger efter nedlukningen i marts valgte jeg at tilbyde virtuel undervisning, fordi jeg havde brug for at finde en måde at støtte mine klienter i at få rørt sig gennem denne svære tid, så de kunne fortsætte øvelserne og holde smerterne på afstand, siger instruktøren, der nu har virtuel pilatesundervisning tre gange om ugen, hvor der er særlig fokus på ryggen:

- Flere af mine klienter fortalte om rygsmerter forsaget af, at de arbejder hjemmefra, og pilates har hjulpet dem med at mindske smerterne.

Pilates

Pilates er en træningsform, som Joseph Pilates udviklede

Pilates er en blanding af yoga, gymnastik og dans og inddrager også elementer fra klassisk ballet

Nadd Bustami kommer oprindeligt fra Malaysa og ejer pilatesstudiet "Love, Pilates" i Billund

Læs mere om Nadd Bustami og pilates på Facebooksiden: "Love, Pilates"

Virtuel undervisning

Før coroanen have Nadd Bustami typisk mellem fire og fem deltagere ad gangen på sine hold. Nu kan hun have 10, men det gør det ikke mindre personligt.

- Det personlige er vigtigt for mig, og inden jeg begynder mine hold, sender jeg en instruktion ud til alle i forhold til, hvordan de skal klargøre deres rum, så jeg kan se dem, og de kan se mig, når vi går i gang. Vi slutter også altid en session med fem til 10 minutters diskussion, siger Nadd, der også altid kontakter en kommende deltager, inden vedkommende begynder til pilates for at høre, hvilke udfordringer han eller hun har med sin krop.

Annonce

Fra hele verden

Nadd Bustami har siden hun begyndte med virtuel undervisning fået nye deltagere på sine hold, som hverken kommer fra lokalområdet eller Danmark.

- Noget af det bedste for deltagerne er, at man kan gøre det hjemmefra, hvor end man befinder sig i verden. Jeg underviser folk i Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Aarhus, men også i Paris, London, Kuala Lumpur og Singapore, fortæller Nadd, der selv har fået pilatesundervisning ”i” Australien under coronaen.

- Jeg har også selv fået mulighed for at blive undervist af nogle af de instruktører, som jeg beundrer mest. Før nedlukningen deltog jeg i konferencer og træningsforløb cirka tre gange om året, hvilket betød, jeg blev nødt til at lukke mit studie i den periode, jeg var væk. Nu kan jeg træne tre gange i ugen i et virtuelt Australien eller USA, forklarer Nadd.

Nadd Bustami er oprindeligt fra Malaysa og flyttede til Danmark med sin mand i 2016. Privatfoto
Annonce

Virtuel fremtid

Danmark er så småt ved at åbne op igen, og det betyder også, at Nadd Bustami har rykket nogle af sine hold ud i haven til udendørstræning, men det er ikke slut med at lave øvelser foran skærmen.

- Nedlukningen har også givet mig tid til at tænke over, hvad det næste skridt skal være for mit pilatesstudie. Dét, jeg kan sige lige nu, er i hvert fald, at de virtuelle pilatestimer er kommet for at blive, siger instruktøren.

Nadd er så småt begyndt at undervise i sin have. Privatfoto
Nadd åbnede Love, Pilates i 2018. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Tanja hjælper familier med 'coronahunde': - Hunden elsker dig, hvis den ved, hvad den ikke må

Billund Ugeavis

Bryghuset kan se muligheder i de unge: - Det skal ikke være sådan noget med, den ene pige holder håret for den anden.

Annonce