Annonce
Billund Ugeavis

Nu må det godt snart ske: Forældre kæmper fortsat for en skaterbane og multipark i midtbyen

Auriane Knapp og hendes søn, Basile Knapp, har presset på i flere år og har ikke opgivet håbet om, at Billund kan få et permanent område med ramper og baner til at skate og løbe på løbehjul på. Nu har kommunen kig på det trekantede område foran Legekæden og Bog&Idé som et sted til at skabe en oase, men intet er afgjort endnu. Privatfoto
Den midlertidige oase med skaterbane og pumptrack skabte masser af liv i centrum, men pladsen var midlertidig. Børn og forældre har dog fået blod på tanden til at kæmpe videre for en varig løsning.

Billund: Liv i midtbyen med børneleg på gader og stræder, teenagere i gang med et spil basketball eller backgammon i aftensolen, og voksne, der nyder en kop kaffe på en bænk eller café.

Drømmen om mere aktivitet i centrum er til stede både på Billund Kommune og hos befolkningen, og hen over sommeren har de fået en forsmag på, hvordan det kunne være. Det område af butikstorvet, som endnu ikke var bebygget, fik foreningen Skaterpark Billund stillet til sin rådighed i et par måneder, hvor de opstillede en pumptrack og en skaterbane, så børn og unge kunne få fart på rulleskøjterne, løbehjulene eller skateboardet.

Og det har haft præcis den ønskede effekt: Der kom liv i byen.

Annonce

Nu er redskaberne, som aftalt, taget ned igen, og Kirkbi er i gang med at bygge på grunden. Pumptracken - en bane, hvor børnenes køretøjer "pumpes" videre ved egen kraft via de mange små bakker - har fået sin gamle og lige så fine placering ved Lego House, mens skaterbanen er skilt ad og sat i opbevaring.

Skaterbane er ikke certificeret

  1. Den skaterbane med ramper, som hen over sommeren var stillet op ved butikstorvet sammen med pumptracken, må ikke stilles op som en varig løsning. Det skyldes, at den ikke er certificeret, men bygget for skaterforeningen af en smed, som selv er skater.
  2. Der er meget høje sikkerhedskrav til alle former for legeredskaber, og derfor må der stort set kun opstilles redskaber fra officielle, etablerede producenter, som har alle certificeringer i hus.
  3. Skaterbanen er i øjeblikket opmagasineret i nogle containere.

Forældrene til de skaterglade børn er taknemmelige for den fine mulighed sommeren over og glade for, at pumptracken bliver stående helt centralt, men de har også fået endnu mere blod på tanden efter at finde et sted til at opføre en varig skaterbane og meget gerne en multibane med flere aktiviteter.

Travbanen er for langt væk

- Det kan noget helt særligt, når den slags ligger inde midt i byen. Lige nu taler man jo meget om, hvad der kan laves på den gamle travbane, og en skaterbane her er også i spil, men for mig at se er det for langt væk for børnene. Det bedste var i hvert fald, hvis det kunne ligge centralt. Børn og teenagere går jo typisk rundt mellem supermarkederne og busstationen. Det er her, de naturligt opholder sig, og hvor de kunne få et sted at hænge ud og også få motion, siger Auriane Knapp.

Hun er selv mor til to sønner på 14 og 12 år, hvor den yngste, Basile Knapp, selv har været aktiv i at arbejde for et skaterområde.

- Så jeg håber også, det kommer til at lykkes snart. Om tre år vil nogle af børnene være store og væk allerede, og de vil blive skuffede. De har været med inde og prøve at skubbe til tingene og knoklet for det, så de skulle gerne nå at opleve selv at køre der, siger Auriane Knapp.

Annonce

Trekantet område i spil

En anden aktiv forkæmper er Mike Sullivan, som både er far og involveret i forskellige kulturelle projekter i byen. Og så kalder han sig "anthroplayologist", fordi han er særligt optaget af børns leg og udfoldelse. Han har også været meget begejstret for den midlertidige skaterbane og håber, der hurtigst findes en ny varig løsning og gerne med endnu mere end skaterbaner.

- Det er lidt trist, at "Børnenes hovedstad" ikke har en multipark og et ungdomshus. Mange andre byer har det, og det virker helt forkert, at vi så har et stort hul der. Skaterbanen og pumptracken viste, hvor meget børn og unge har glæde af noget at samles om helt inde i centrum, siger han.


Med den midlertidige skaterbane ville vi teste det her skatermiljø af og også give noget andet til de borgere, som har levet i byggerod i mange år. Det viste sig, at det var en stor succes, og ingen klagede over larm eller andre gener. Tværtimod har både butikkerne og naboerne været meget glade for, hvordan skaterbane og pumptrack trak mennesker og liv til området.

Merete Vindum, byplanlægger


På Billund Kommune kan byplanlægger Merete Vindum kun medgive, at skaterområdet har været en stor succes, og at der i øjeblikket arbejdes på, hvad næste skridt bliver:

- Det har helt klart skabt liv med de børn på ramperne, og det er netop vigtigt, at alting ikke foregår nede ved idrætscentret. Jeg kan ikke lægge hovedet på blokken og love en skaterbane, men det er med i vores overvejelser, og vi har kig på flere områder i midtbyen, blandt andet det trekantede areal med græs foran Legekæden og Bog & Idé, hvor der måske kunne laves noget, siger hun.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Der er behov for ændringer i lægevagtsordningen

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Erik var et prægtigt menneske og en fremragende formidler

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Mit nye favoritspot i Billund: CoCon eller Bilma? Uanset, hvad det hedder, drømmer jeg om det!

Billund Ugeavis

Billund Trav er klar til den sidste runde

Billund Ugeavis

Mit favoritspot: Trappen på Gammelbro

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad fik sin fødselsdagsgave: - Det har potentiale til at blive et vartegn for Billund

Billund Ugeavis

Museet rykker ind i lufthavnen

Billund Ugeavis

En meget sjovere motionsdag: Alle elever fra Billunds skoler brugte energien i Wow Park

Billund Ugeavis

Hvor længe vil du vente?

Billund Ugeavis

Tom Donovan spiller på Gastropub

Billund Ugeavis

En læser efterspørger: Lav en platform, så vi kan se, hvad der sker i byen

Billund Ugeavis

Den gamle kroejer går igen: - Han kan lige så godt gøre lidt nytte, hvis han alligevel er her

Billund Ugeavis

Skulpturparken får lysoptog til vinter

Billund Ugeavis

Kom i halloweenstemning: Hent et gratis græskar hos Blomstergalleriet

Billund Ugeavis

Hanne Grue fejrer 40-års jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Kære byrådskandidater: Vil du kunne se borgerne i den sydlige del af byen i øjnene og fortælle dem, at opgraderingen af Grenevej ikke har noget med motorvejen at gøre?

Billund Ugeavis

Fra Legoland til Hong Kong: Birthe Jensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Generationsskifte: Alise og Kristina overtager tandlægeklinikken i Skovparken

Billund Ugeavis

Danske Seniorer arrangerede gratis bustur

Billund Ugeavis

Da Matas var en smugkro i afholds-Billund

Billund Ugeavis

Billund tænder lys og støtter Knæk Cancer

Billund Ugeavis

Ældresagens IT-café er tilbage og udvider

Billund Ugeavis

Når Jari vil følge med i byens udvikling, tager han et smut til toppen af Lego House

Annonce