Annonce
Billund Ugeavis

Også de voksne elsker klubmiljøet på den gamle gård: - Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det

Henriette Hyrup Noer, Louise Sehested og Lukas Nørbygaard står ved en af de to hytter tæt på selve Gaarden. Den ene er til drengene, og den anden er til pigerne. Foto: Benny Baagø
Lukas Nørbygaard, Louise Sehested og Henriette Hyrup Noer taler begejstret om faciliteterne og børnene på Gaarden i Billund. De tre medarbejdere hjælper og guider også børn med handicap og diagnoser og modtog derfor handicapprisen på vegne af klubben på den gamle gård.

Billund: Da Lukas Nørbygaard var barn, spillede han computer med vennerne på Gaarden. Det gamle computerrum er i dag blevet til en biograf, men den nu 26-årige Lukas Nørbygaard er her stadig - nu som klubassistent.

- Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det, siger han.

Da han blev færdig på handelsgymnasiet, fik han job på Gaarden, mens han havde et sabbatår. Men det ene sabbatår er blevet til fem, og han har stadig ikke lyst til at forlade stedet, han kendte så godt allerede som barn.

Annonce

Dengang var han også vild med at spille fodbold, og i dag er han ansvarlig for aktiviteterne i hallen. Så basalt set bevæger han sig de samme steder på Gaarden, som han gjorde som barn. Lige nu regner han med, at han skal arbejde med børn resten af livet.

Ernæringsassistenten, der elsker børn

Louise Sehested er fra Vejle, så hun har ikke barndomskendskabet til Gaarden. Til gengæld er hun allerede en erfaren medarbejder. Selvom hun kun er 30 år, har hun været på Gaarden i 10 år.

Hun er uddannet ernæringsassistent fra Billunds plejecenter og hørte om Gaarden. Et perfekt sted, da hun også havde overvejet at blive pædagog.

Hun fortæller om stoltheden, når hun ser børn, der for nogle år tilbage havde det svært, som hun nu møder, hvor de har fritidsjob og er på vej i uddannelse.

- Man bliver bare glad af det, siger hun.

Kombinationen af at være i køkken og at have med børn at gøre er det perfekte for hende.

Annonce

Plads til alle

28-årige Henriette Hyrup Noer har en helt tredje baggrund. Hun er uddannet socialpædagog og har arbejdet i specialområdet, altså med børn med forskellige udfordringer.

Hun har lært Gaarden at kende gennem Klara Lyskjær Noer, der er leder af klubben, som ligger på en nedlagt gård, der i dag ligger inde i Billund by. Det fik hun lyst til at blive en del af.

Henriette Hyrup Noer og Lukas Nørbygaard i "frisørsalonen". Foto: Benny Baagø

Hun arbejder stadig med børn med diagnoser og handicap, men hun synes, det er rart at arbejde et sted, hvor alle børn er en del af det samme fællesskab.

- Det giver noget, at der er plads til alle, og de kan spejle sig i hinanden.

Annonce

Handicapprisen

Tidligere på måneden modtog Lukas, Louise og Henriette handicapprisen på vegne af Gaarden. Og de har alle en rolle i forhold til børn med fysiske og psykiske handicap.

Lukas Nørbygaard henter nogle af de børn, der ikke selv kan gå hen til Gaarden, i en minibus hver dag. Og så er han ofte på Høloftet, der selvfølgelig har navn efter funktionen, dengang stedet var en rigtig gård. På Høloftet er et lille rum med nogle brætspil og en PlayStation.

- Det er et sted, hvor børn, der ikke kan klare for meget støj, kan komme ind og få noget ro, et stillerum, forklarer han.

For at behandle alle lige, skal vi behandle dem forskelligt.

Henriette Hyrup Noer

Louise Sehested har en aftale med nogle af børnene om, at de må komme ind i køkkenet og hjælpe, hvis de har haft en dårlig dag. Så kan hun samtidig få en snak med dem. Også børn med fysiske handicap kan hjælpe i køkkenet.

Annonce

Åbenhed

Enkelte børn får noget af deres undervisning på Gaarden i skoletiden, hvis de har brug for at have skoletimer i helt små grupper. Her kan Louise Sehested også være en del af undervisningen. Der er både dansk og matematik i at læse en opskrift og gange op, så man får de rigtige mængder.

De tre medarbejdere

  1. Louise Sehested er 30 år, bor i Vejle, er uddannet ernæringsassistent, kæreste med Morten og mor til Anker. Hun har arbejdet på Gaarden i ti år.
  2. Lukas Nørbygaard er 26 år. Han bor i Billund og har arbejdet på Gaarden i fem år.
  3. Henriette Hyrup Noer er 28 år, bor i Vejle, er gift med Mikkel, der er søn af Klar Lyskjær Noer. De har ingen børn. Hun har arbejdet på Gaarden i to-tre år.

Alle tre går meget op i at være åbne over for børnene om, at der er nogle børn, der har brug for mere ro eller mere hjælp end andre, fordi de vil skabe en kultur, hvor det er naturligt, at også børnene tænker på hinanden og hjælper hinanden. Det er også deres opfattelse, at det virker, og at børnene er hensynsfulde og har forståelse for hinanden.

Gennem hele interviewet fortæller de tre om, hvor gode børnene er til at hjælpe hinanden, om hvor kreative de er, hvor gode de er ved dyr, og hvordan de kan lære de voksne om Tik Tok - et socialt netværk - og spil.

De tre er ikke bare vilde med Gaarden. De er også vilde med Gaardens børn.

Annonce
Billund Ugeavis

Garden spiller med proffer - og du kan lytte med. Det er helt gratis

Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Lise har startet legegruppe for hjemmepassere i Billund

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

Kattens Værns internat er Billunds nye udflugtssted - og med lidt til hunde

Annonce