Annonce
Billund Ugeavis

Populære frugtræer: Du skal skynde dig, hvis du er ude efter en bestemt sort

Flemming Hansen, ejer af Nørup Planteskole mærker en øget interesse for havearbejdet. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Coronaen har gjort det populært at gå i haven, hvilket de også mærker hos Nørup Planteskole.

Nørup: Foråret er over os, og det er tid til at begive sig ud i haven. Faktisk mærker planteskolerne flere steder i landet en øget interesse for blomster og planter til haven, og Nørup Planteskole er ingen undtagelse.

- Vi mærker absolut en øget interesse. Vi var nervøse i begyndelsen af coronaen, hvad der ville ske, men vi kan tydeligt se, at der sker meget. Mange vil gøre deres haver flotte, så de kan komme ud og nyde den, når de ikke kan rejse, fortæller ejeren af Nørup Planteskole, Flemming Hansen.

Og det er netop nu, man skal i gang med havearbejdet.

- Nu begynder varmen at få noget magt. De fleste planter kan tåle at blive plantet ud, og der sker ikke noget, selvom der er frostgrader, for det er ikke noget, som er helt kritisk. Selvfølgelig skal man ikke plante agurker, tomater og sommerblomster, siger Flemming Hansen og kommer med et par forslag til havearbejdet:

- Få bund i haven og gjort rent, og sørg for i april at få den gødet godt og trimmet græsplænen. Få de grove ting gjort nu og plant et træ indimellem. Har man nogle hjørner, man ikke bruger, så plant en engblanding, så man får bier til sine frugttræer, og det er meget vigtigt, at man hjælper tingene på vej, siger Flemming Hansen.

Annonce

Spiselige planter

Ifølge Flemming Hansen, er det særligt træer og buske med spiselige bær og frugter, der er populære, faktisk så populære at hvis man har specifikke ønsker til sorter, er det med at komme ud af busken.


Elstar og Discovery er meget populære æbler, ligesom Clara Friis og Conference er populære pærer. Men der er også andre gode sorter

Flemming Hansen, ejer af Nørup Planteskole


- Vi har et sortiment, og vi har reserveret træer og buske, men der er ingen tvivl om, at der vil være huller ved nogle ting, siger planteskoleejeren, der samtidig forsikrer, at der nok skal være et frugttræ at købe hos planteskolen.

- Elstar og Discovery er meget populære æbler, ligesom Clara Friis og Conference er populære pærer. Men der er også andre gode sorter, så det er med at komme ud og se, hvad ens planteskole har at byde på, siger Flemming Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce