Annonce
Billund Ugeavis

Salget af Lego er steget i 2020

Trods coronakrisen formåede Lego at gå markant frem i første halvår af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019. Arkivfoto: Martin Ravn.
Hos Lego har de ikke mærket meget til coronakrisen.
Annonce

Billund: Lokalområdets klart største virksomhed, Lego, formåede i sikker stil at styre uden om coronakrisen. Lego har offentliggjort sit halvårsregnskab for første halvdel af 2020, og det viser solid fremgang.

Salget til forbrugerne er vokset med 14 procent sammenlignet med første halvdel af 2019, mens omsætningen er vokset med syv procent i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet viser et overskud på 3,9 milliarder kroner - hvilket svarer til en stigning på 11 procent - samtidig med, at virksomheden foretog betydelige investeringer i langsigtede vækstinitiativer.

- I løbet af det første halve år så vi fordelene ved vores investeringer i langsigtede vækstinitiativer inden for f.eks. e-handel og produktinnovation. Vores stærke produktportefølje appellerer til byggere i alle aldre, og vores opdaterede e-handelsplatform og agile, globale forsyningskæde gjorde os i stand til bedre at imødekomme efterspørgslen online. Vi arbejdede også tæt sammen med vores partnere i detailhandelen for at sikre, at de kunne fortsætte med at forsyne deres forbrugere online, siger Lego-direktør Niels B. Christiansen ifølge en pressemeddelelse.

Samtidig har den aktuelle situation gjort, at Lego har vundet frem andre steder end tidligere.

- Mange af de store tendenser vi allerede har set i vores branche, herunder digitalisering og e-handel, har taget endnu mere fart på grund af pandemien. Vi oplever stærk vækst i såvel digital som fysisk leg og en hurtig omstilling til e-handel, og vigtigheden af at have en global driftsmodel er blevet endnu tydeligere, lyder det fra Niels B. Christiansen.


Mange af de store tendenser vi allerede har set i vores branche, herunder digitalisering og e-handel, har taget endnu mere fart på grund af pandemien.

Niels B. Christiansen, administrerende direktør, Lego
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce