Annonce
Billund Ugeavis

Suhilan vil udbrede sin app til hele verden: - Jeg kan ikke trække løn ud til mig selv endnu, men jeg tror ikke, det varer længe

Det eneste, bilforhandlerne skal bruge, er deres telefon og så den app, som Suhilan Selvanayagam har været med til at udvikle. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Suhilan er født og opvokset i Billund, og sammen med sin kammerat er de på vej med en særlig app, de håber kan brede sig til hele verden.

Billund: Suhilan Selvanayagam er iværksætter. I troen på sin idé er han rykket hjem til mor og far i barndommens Billund for at holde omkostningerne nede, når han målrettet arbejder videre på det, der forhåbentlig inden længe vil blive en succes.

- Jeg kan ikke trække løn ud til mig selv endnu, men jeg tror ikke, det varer længe, fortæller den 27-årige tech-entusiast.

Visionen for virksomheden er klar:

Annonce

- Vi vil være bilforhandlernes foretrukne app verden over.

Suhilan Selvanayagam har sammen med sin kammerat, Milad Habibi, skabt en applikation til bilforhandlere, der gør det lettere for dem at fotografere deres biler, uanset om man er brugtvognsforhandler derude, hvor kragerne vender, eller forhandler af sportsvogne i storbyen.

Det eneste, forhandlerne skal bruge, er deres telefon, og ved hjælp af Suhilan og kammeratens app bliver de guidet til at tage det bedste billede. Når billedet er taget, klippes bilen automatisk ud af baggrunden og kan bruges til hjemmesider og diverse salgsannoncer.

- I dag sender flere bilforhandlere deres billeder til et bureau, som behandler billedet. Det kan tage op til 24 timer, inden de får det tilbage. Her får de billedet med det samme, og de kan tage det om, hvis de ikke er tilfredse, forklarer Suhilan.

Appen klipper den fotograferede bil ud af omgivelserne. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Virksomheden hedder Optifo, og de to unge fyre holder til i et nyt iværksætterhus i Vejle, hvor alle iværksætterne arbejder inden for det teknologiske eller digitale område.

Elsker teknologi

Suhilan Selvanayagam arbejdede som digital designer for et bureau i Aarhus, da han i 2020 blev kontaktet af sin kammerat, der arbejdede i bilbranchen. Kammeraten havde en udfordring, når bilerne skulle fotograferes, og han tænkte, han havde en løsning, men havde samtidig brug for en teknologisk ekspert. Derfor kontaktede han Suhilan.

Suhilan Selvanayagam

  • 27 år.
  • Bor i Billund.
  • Medstifter af virksomheden it-virksomheden Optifo, der har udviklet en særlig billedapp til bilforhandlere.

- Billeder er vigtige, og det er en udfordring at skulle vente i op til 24 timer på sit billede, man måske ikke er tilfreds med, så vi skulle finde en måde at få superskarpe billeder uden ventetid, forklarer Suhilan.

Jeg så det ikke som et nederlag, for jeg har den tilgang, at jeg sætter et overordnet mål, og så har jeg bare lært, at der er mange forskellige veje til at nå derhen.

Suhilan Selvanayagam

I 11 måneder udviklede de to venner på appen, og i marts 2021 lancerede de den første gang i deres nyoprettede firma Optifo.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle arbejde inden for bilbranchen, men jeg elsker biler, særligt nu med elbiler, for sat på spidsen er bilen blevet en telefon, fortæller han.

Annonce

Første virksomhed som 20-årig

Optifo er ikke den første virksomhed, Suhilan Selvanayagam kaster sig over. Han er født og opvokset i Billund og siden, han var barn, har han elsket teknologi og skilt computere og telefoner fra hinanden for at finde ud af, hvordan de virkede.

Efter gymnasiet faldt valget på uddannelsen Kommunikation og IT i Aarhus. Han endte hurtigt med at droppe ud, for studiet sagde ham ikke noget, og han var mere optaget af sit studiejob som salg- og marketingrepræsentant for Samsung.

- Studiejobbet gav mig et andet perspektiv på tech, at man kunne arbejde med teknologi på flere måder, og at der ikke kun var én vej.

Suhilan Selvanayagam er flyttet hjem til sine forældre for at kunne fokusere endnu mere på sin virksomhed. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Første forsøg med egen virksomhed var som 20-årig. Han var gået sammen med en kammerat, og sammen forsøgte de at få rettigheder til at sælge et bestemt mobilcovermærke i hele skandinavien. Det lykkedes dog ikke, for der var en hel del, de endnu skulle lære.

- Det gik ikke, men jeg lærte en del om logistik, og jeg fik større motivation for at blive iværksætter.

I 2015 valgte han derfor at læse til markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri.

Annonce

Fart på med Fona

Ved siden af studiet stiftede han og kammeraten en virksomhed, der hjalp kunder med at installere og lære dem om deres nyindkøbte elektronik, hvilket foregik i samarbejde med Fona. Og nu kom der gang i virksomheden.

- Der var fuldt tryk på, fortæller Suhilan.

Trykket stoppede desværre brat i 2016, hvor Fona gik i betalingsstandsning. Det var tid til en ny plan. Som en del af uddannelsen skulle Suhilan i praktik, og hvad var mere naturligt end at oprette sit eget bureau og hyre sig selv som praktikant? Så det gjorde han.

Suhilan Selvanayagam er 27 år og opvokset i Billund, hvor han også bor på nuværende tidspunkt. Hvor fremtiden vil bringe ham hen, er endnu uvist. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg havde fået et godt øje til det grafiske og var også blevet opfordret til at gå den vej, så jeg gik i praktik i min egen virksomhed og hjalp mine studiekammerater gratis i deres virksomheder. Hvem siger nej til gratis arbejde?

I 2017 var han færdig, og han søgte ind på ny uddannelse - digital konceptudvikling.

- Den var lige mig. Den indeholdt alle de ting, jeg gerne ville, og med uddannelsen kunne jeg opbygge det, jeg ville i forhold til fremtiden, fortæller han.

Men.

Annonce

Alle veje fører til drømmen

- Jeg kom ikke ind, siger han og slår ud med armene.

Hvad skulle han så? Jo, han oprettede et CVR-nummer, og arbejdede som freelancegrafiker, mens han tog et sæsonarbejde i Legoland.

- Jeg så det ikke som et nederlag, for jeg har den tilgang, at jeg sætter et overordnet mål, og så har jeg bare lært, at der er mange forskellige veje til at nå derhen.

Suhilan Selvanayagam har interesseret sig for teknologi og iværksætteri i flere år, og Optifo er ikke den første virksomhed, han har stiftet. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Det viste sig, at det heller ikke kunne betale sig at græde over afslaget, for i sommeren 2017 blev han kontaktet af uddannelsesstedet, som kunne melde, at hvis han var interesseret, var der en ledig plads. Den takkede han ja til.

Efter uddannelsen fik han job hos bureauet i Aarhus, og så er vi tilbage til kammeraten fra bilbranchen, der tog kontakt Suhilan.

Annonce

Bliver i Danmark

Det går fremad for Optifo, der i dag har cirka 12 kunder og 21 bilforhandlere. Hvor virksomheden i fremtiden skal have hovedsæde, ved han ikke, men som han siger:

- Der sker en masse spændende ting i Vejle inden for it, og så er Billund jo pludselig ikke så langt væk.

Appen skal gerne bruges af forhandlere i hele verden, og den er allerede rykket til Tyskland. Suhilan Selvanayagam bliver, hvor han er. Nok ikke hjemme hos mor og far i Billund, men i Danmark.

- Det her er mit hjem, understreger han.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Med udviklingen ved Travbanen befinder vi os i et krydsfelt

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Mette elsker at være kreativ blandt bamser

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Der graves i søen: Nu vil der være vand selv i de tørre somre

Billund Ugeavis

Bamser har overtaget Lego-koryfæets hus og svømmehal: - Gæsterne skal kunne mærke, at det er et hjem

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Suhilan vil udbrede sin app til hele verden: - Jeg kan ikke trække løn ud til mig selv endnu, men jeg tror ikke, det varer længe

Billund Ugeavis

Digital drivkraft fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Lille familievirksomhed med varer til den søde tand har vokseværk: - Nu satser vi på det, og jeg har stadig mange idéer

Billund Ugeavis

Anette Iversen fejrer 25-års jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Endelig er juleoptoget tilbage: Gratis rundstykker og besøg af landskendt nisse

Billund Ugeavis

Fra dekoratørelev til designmanager: Dorthe Storm Nielsen fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Så snart det er fyraften, tager Søren i hallen

Billund Ugeavis

Fra pakkeri til modelbyg: Betina fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Svømmeklub har fået sin egen livredderdommer

Billund Ugeavis

Jansson El arbejder for kommunen og lufthavnen: Nu er tiden kommet til elbil-ladere

Annonce