Annonce
Billund Ugeavis

Topmøde om børns rettigheder holdes i Billund

Børnetopmøde hos CoC Playful Minds. PR-foto: CoC Playful Minds/Melissa Askew
Annonce

Billund: I uge 42 bliver Billund centrum for "World Child Forum" for børn i Danmark.

Topmødet er det første af sin slags for børn i alderen 10-14 år. På topmødet debatterer og udforsker børnene FNs Børnekonvention. Den omhandler blandt andet retten til at blive hørt. Retten til at blive værdsat, respekteret og fair behandlet. Retten til at være tryg og sikker.

Deltagerne i World Child Forum er børn i "udfordrende situationer" ifølge en pressemeddelelse fra værterne CoC Playful Minds.

- Der er et stort potentiale i at eksperimentere, udvikle og afprøve metoder, fora og platforme, hvor alle børns perspektiver fremkommer, der sætter fokus på, hvilke udfordringer børnene selv identificerer, hvor børnenes kompetencer til demokratisk deltagelse fremmes, og hvor børnene reelt er med til at skabe løsningerne. Disse er ingredienserne, der skal til, for at børnene kan blive medskabere af egne liv, fortæller Anne Mejdahl Daugbjerg, CoC Playful Minds, via en pressemeddelelse.

Børnene deltager i tre indledende workshops i ugerne op til topmødet i uge 42. Den 15. og 16. oktober arbejder børnene med deres udvalgte emner og udvikler deres budskab.

CoC Playful Minds hjælper børnene med at formidle deres konklusioner til til beslutningstagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Værktøj stjålet fra lagerhal

Annonce