Annonce
Billund Ugeavis

Vejede over 140 kilo: Tue smed 40 kilo ved at 'nørde' det overflødige væk

Tue Jakobsen nyder at høre lydbøger, mens han træner.Foto: Martin Ravn
Ved hjælp af træning, lydbøger og at sætte sin vægt i system, er Tue i dag 40 kilo lettere.
Annonce

Vandel: Når Tue Jakobsen sidder på romaskinen og i en vældig fart "ror" af sted, er det svært at forestille sig, at han for et år siden brugte størrelse 52 i bukser og var hele 40 kilo tungere.

- Jeg har i løbet af året måtte skifte hele min garderobe ud, siger Tue Jakobsen.

Med en vægt på 143 kilo har Tue Jakobsen været ekstrem overvægtig, men på grund af sin gode mobilitet og træning i fitnesscenteret tre gange om ugen, var vægten ikke noget, der påvirkede ham det store i hverdagen.

I slutningen af 2018 blev han alligevel nysgerrig på sin vægt.

- Jeg tænkte, hvad der mon ville ske med min vægt, hvis jeg trænede anderledes. Jeg er matematiker, og da jeg begyndte at eksperimentere og kigge på tallene, kunne jeg se, jeg tabte mig, forklarer Tue Jakobsen.

Tue Jakobsen

47 år.

Bor i Vandel sammen med sine kone og ene barn. Den anden er flyttet hjemmefra.

Arbejder til dagligt på Lego.

Har vejet 140 kilo.

Vejer nu knap 100 kilo.

Annonce

Kiloene raslede af

Han skrev sin vægt ind i et regneark på computeren, vejede sig ofte og tilføjede noter med mulige forklaringer, hvis der var udsving.

Tue Jakobsens "nørderi" med sin vægt kom ham til gode, for efterhånden som han eksperimenterede, raslede kiloene af ham.

- For mig handlede det om hele tiden at lave nogle små ændringer, og undersøge hvordan det påvirkede min vægt, siger Tue

Annonce

Fire gange om ugen

Selvom han for et år siden var meget overvægtig, holdt han sig stadig i gang og trænede mellem tre og fire gange i ugen, men ved at justere måden han trænede på, ændredes tallet på vægten også.

- Før trænede jeg mest styrke, men gik over til at dyrke mere cardio-træning, da det påvirkede min vægt, forklarer Tue Jakobsen.

I dag træner han mellem fem og seks gange om ugen, og foruden træning på maskiner i centret dyrker han også yoga i centret og tai chi i Vejle.

- Det er noget, der er kommet lige så stille. Det er blevet naturligt for mig, og bilen kører nærmest af sig selv ned til træningscentret efter arbejde, siger Tue.

De mange træningsdage skyldes også, at det er muligt for ham.

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg har mulighed for at træne meget. Det havde jeg ikke for fem år siden, hvor børnene var mindre.

Tue Jakobsen træner både puls, styrke, yoga og Thai Chi. Foto: Martin Ravn
Annonce

Ingen kur

Tue Jakobsen har hverken været på kur eller lavet radikale ændringer i sin kost, men små justeringer i hverdagen har gjort en forskel for ham.

- Jeg har for eksempel vænnet mig til at spise mindre, for selvom maden smager rigtig godt, behøver jeg ikke at tage to portioner. Jeg har ikke været på nogen kur, for jeg vil have lov til at spise det samme, som jeg altid har gjort, siger Tue.

Han fandt også ud af, at det gjorde godt for vægten, hvis han skar ned på sit forbrug af sodavand.

- Jeg havde altid været glad for sodavand, men jeg fandt ud af, at det ikke var sukkeret, der var afgørende, men at drikke noget, der smagte anderledes end vand. Jeg købte derfor en sodastream-maskine for at lave vand med bobler, og på den måde cuttede jeg automatisk nogle kalorier af.

På et år har Tue Jakobsen har tabt 40 kilo. Martin Ravn
Annonce

Under 100 kilo

Da Tue Jakobsen opjusterede sin træning, var det lydbøgerne, der blev hans motivation.

- I begyndelsen lavede jeg den regel for mig selv, at jeg kun måtte lytte til lydbøger, når jeg trænede. Det betød, jeg blev nødt til at komme ned for at træne, hvis jeg ville høre fortsættelsen, forklarer Tue Jakobsen.

- Jeg vil helst træne alene, og være helt lukket inde i mig selv.

Hans mål er at komme under 100 kilo, men han tager det stille og roligt med at nå derhen.

- Det kunne da fedt, men jeg tænker ikke så meget over det. Det er den her måde, der har virket på mig, men det er ikke sikkert, det vil virke på alle at måle sig så tit, som jeg gør, siger Tue.

Der bliver roet der ud af. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce