Annonce
Billund Ugeavis

Vemodig trav-formand: - Det er en stor del af vores liv, som ender her

Formanden for bestyrelsen i Billund Trav A/S, Peter Fog, kalder det vemodigt, at det om mindre end halvandet år efter alt at dømme er slut med travløb i Billund. Et stort flertal på tirsdagens generalforsamling bakkede op om at sælge travbanen til Kirkbi A/S. Arkivfoto: Joan Karlsen.
Mange følelser var i spil, da der tirsdag aften var generalforsamling i Billund Trav A/S. Mange traventusiaster var frustrerede, og formanden forstår dem. Han har også brugt det meste af sit liv på Billund Trav.
Annonce

Billund: Følelserne fik tirsdag aften frit løb hos mange af de aktionærer, der havde kæmpet en kamp for et nej til forslaget om at sælge Billund Trav. Et massivt flertal – 81 procent – stemte på den ordinære generalforsamling i Billund Trav A/S for et forslag om at give bestyrelsen bemyndigelse til at sælge travbanen på Nordmarksvej for ikke under 58 millioner kroner.

Genboen, Kirkbi A/S, er kommet med et konkret tilbud om at købe travbanen, og såfremt der på den ekstraordinære generalforsamling den 14. september igen bliver nikket ja, vil arealet komme i hænderne på familien Kirk Kristiansens selskab.

- Vi har fået aktionærernes bemyndigelse til at sælge travbanen, så såfremt den ekstraordinære generalforsamling kommer frem til det samme resultat, vil vi accepterer det tilbud, der er kommet fra Kirkbi, lød det efter generalforsamlingen fra Peter Fog, der er formand for bestyrelsen i Billund Trav A/S.

Annonce

Sober debat

De 58 millioner kroner var naturligvis fristende for mange, men på den anden banehalvdel stod en række traventusiaster, der nu til stor frustration må konstatere, at Billund Trav efter al sandsynlighed lukker ved udgangen af 2021.

- Travsporten er død i Syd- og Sønderjylland. Det kan du godt skrive, lød det blandt andet fra et par aktionærer, da de forlod generalforsamlingen på Billund Trav.

Selskabets formand kan da heller ikke sige sig fri for at have følelser i klemme for den lokale travbane, der har eksisteret i næsten 50 år.

Genvalg til bestyrelsen

Der var på generalforsamlingen kampvalg til bestyrelsen i Billund Trav A/S. Afstemningen fik dog ikke indflydelse på bestyrelsens sammensætning.

Dermed består bestyrelsen i Billund Trav A/S fortsat af Peter Fog, Leif Skov, Arne Sigtenbjerggaard, Anders B. Hansen, Peter J. Hansen, Erik Munk Christensen og Thomas Thøgersen.

- Det er da vemodigt. Sådan er det for alle. Det er jo en stor del af vores liv, der ender her, lød det fra Peter Fog, som roser den debat, der fandt sted, inden det altså blev besluttet at nikke ja til tilbuddet.

- Der har været en god og saglig og sober dialog, hvor der er taget hensyn til både dem, der var for, og dem, der var imod. Man har accepteret hinandens synspunkter, så jeg synes, at der har været en rigtig god debat.

Annonce

Hobby og job

Formanden arbejder selv som dyrlæge, og det er derfor ikke alene i fritiden, at han har været på Billund Trav. Han har også tilbragt en stor del af arbejdstiden på travbanen, selvom det med årene er blevet mindre og mindre.

- Arbejdsmængden er meget anderledes herude, end da jeg begyndte at komme her. Her er slet ikke så mange heste, som der var dengang, så rent arbejdsmæssigt kommer det ikke til at betyde noget for mig, forklarede Peter Fog.

Af købstilbuddet fra Kirkbi A/S fremgår det, at Billund Trav kan fortsætte med at køre løb frem til udgangen af 2021.


Travsporten er død i Syd- og Sønderjylland. Det kan du godt skrive!

Frustreret aktionær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce