Annonce
Bjerringbro Avis

100 sangere synger sammen i Silkeborg Kirke

Koncerten, som kan opleves til fri entré, er kulminationen på en uges kursus, hvor amatørsangere fra hele Danmark har deltaget i Nørgaards Højskoles korstævne "Klassisk Korsang". PR-foto
Annonce

Silkeborg: Fredag 9. august kl. 16.30 kan man opleve, hvor godt et stort amatørkor kan lyde ovenpå blot en lille uges instruktion med et professionelt instruktørteam.

Det sker når Nørgaards Højskoles kursuskor står klar i Silkeborg Kirke for at fremføre Mozarts c-mol-messe. Det særlige ved netop dette Mozart-værk er, at det er komponeret for dobbeltkor, hvilket vil sige at der medvirker hele 100 sangere ved koncerten, 50 sangere i hvert kor, som synger samtidigt.

Ligesom Mozarts Requiem er c-mol-messen en torso, hvilket vil sige at Mozart aldrig nåede at skrive messen færdig. Der findes derfor flere udgaver, idet man efterfølgende har forsøgt at fuldende værket. Ved koncerten i Silkeborg Kirke fremføres de mest kendte satser, som Mozart selv har skrevet. Koret varmer op med en korsatsen "Osanna" af den svenske komponist August Södermann.

Som solister ved koncerten medvirker Annika og Bo Isgar, ved orglet sidder Frank Jarlsfelt og dirigent er Adam Faber fra Det Kgl. Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce