Annonce
Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Jacob Wridt er også kendt som fuglemanden fra Tange.
Skrotfugle, vævede tæpper, keramik, smykker af sølv, tekstil kunst og malerier. Der er meget at se på, når der i weekenden den 25.-26. september er Åbne Atelierdøre i Bjerringbro-området.

Bjerringbro: - Jeg har en gang tidligere været en del af et kunstner-fælleskab, men jeg blev efter kort tid smidt ud, fordi jeg larmede og lugtede for meget.

Ordene, der serveres med et skævt smil, kommer fra Jacob Wridt, der udover at være efterskolelærer, også går under betegnelsen "Fuglemanden".

Han bor i Tange, hvor han har en fantastisk have og i den have opstiller han en stor del af sin kunst, der er opbygget af jernskrot og ofte forestiller fugle. Deraf navnet.

Annonce

Han er en af de 15 kunstnere, der i weekenden den 25.-26. september åbner sin dør for nysgerrige kunstinteresserede.

I år er der 15 deltagere i Bjerringbros helt egen "Åbne Atelierdøre", og gensynsglæden er stor hos den flok af kunstnere, der midt på ugen mødes hos Dorthe Christensen i hendes atelier på Nørregade for at præsentere den kommende udstilling.

Selvom der er mange forskellige udtryksformer hos deltagerne, drager de stor nytte af hinanden, og der bliver denne dag talt om alt muligt, der relaterer sig til kunsten.

Det er efterhånden syvende gang, at gruppen af kunstnere - der alle kommer fra Bjerringbro og omegn, står bag deres eget arrangement.

- Oprindeligt deltog vi i Silkeborgs Åbne Atelierdøre, men vi følte lidt, at vi lå i udkanten og på et tidspunkt var vi også blevet så mange, at vi var overbeviste om, at vi godt kunne løfte et lignende arrangementet selv, fortæller Dorthe Christensen, der er talsmand for Bjerringbros "Åbne Atelierdøre".

Et lille skub

Alle kunstnerne er ligesom Jacob Wridt deltidskunstnere, og der er sågar også nogle af dem, der er debutanter.

Jeg kan huske, at jeg en gang udstillede i Hjarbæk. Jeg havde taget svejseapparatet med og sad og arbejdede, og så kom der en kvinde i kørestol hen til mig og spurgte, om ikke hun måtte prøve at svejse. Hun havde muskelsvind.

Jacob Wridt, fuglemanden

- Der findes mange kreative sjæle i området, mange går bare og putter med det, siger Dorthe Christensen og suppleres af raku-keramiker Conny Juul:

Jacob Wridt er også kendt som fuglemanden fra Tange.

- I virkeligheden handler det nogle gange bare om, at der skal skubbes lidt på udefra. Bare det at skulle sætte en pris på sine ting første gang, kan være rigtig svært.

Men det at udstille kan være indbringende - ikke mindst hvad angår oplevelser.

- Jeg kan huske, at jeg en gang udstillede i Hjarbæk. Jeg havde taget svejseapparatet med og sad og arbejdede, og så kom der en kvinde i kørestol hen til mig og spurgte, om ikke hun måtte prøve at svejse. Hun havde muskelsvind. Jeg sagde selvfølgelig ja, og siden skrev hun til mig, at hun efter sin oplevelse havde overtalt sin mand til at købe et svejseapparat til hende, fortæller Jacob Wridt, der også ved de åbne atelierdøre lader andre prøve at svejse.

De 15 kunstnere er fordelt på fem lokationer, og en del af stederne er udstillingen placeret udenfor.

Hos Margit Pilheden i Løvskal er der fem udstillere, og de står alle sammen i pavilloner i hendes store smukke have.

Annonce

Kun fem adresser

- Bare det ikke blæser for meget. Sidste år kom der en kastevind, og så måtte vi løbe rundt og samle smykker op på hele græsplænen, fortæller Margit Pilheden, der selv udstiller tekstilkunst.

Også i Rødkærsbro, hvor de fire raku-keramikere, der alle sammen hedder Juhl til efternavn, holder til, er der gang i ovnene, der naturligvis står udenfor.

- Det er første gang, at vi er fordelt på kun fem adresser, men vi ser det som en styrke i og med, at det giver folk  mulighed for at nå ud til os alle sammen, siger Dorthe Christensen.

Hun har selv to udstillere - ud over sig selv - på besøg på Nørregade, mens Jacob Wridt har besøg af Mille Ann Bach-Pedersen der tegner og laver collager.

Kun Helle Mitzi Kræmmer, der også er debutant i forhold til de åbne atelierdøre, er helt sig selv på sin adresse mellem Ulstrup og Langå.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Efter fem års kamp: Endelig søndagsåbent på genbrugsstationen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Annonce