Annonce
Bjerringbro Avis

Amerikansk firma i opkøb på Viborg-egnen: Vindenergi-firma har fået nye ejere

Jesper Hentze Andersen og hans søskende var indtil forleden medejer af Mita-Teknik. Nu er Mita-Teknik solgt til en amerikansk koncern. Arkivfoto: Morten Pedersen
Vindenergi-firmaet Mita-Teknik skifter igen ejere. Nu har amerikanske Emerson købt Rødkærsbro-firmaet.

Rødkærsbro: Den amerikanske koncern Emerson er ny ejer af Rødkærsbro-firmaet Mita-Teknik. Det oplyser Mita-Teknik på sin hjemmeside. Her har man lagt en meddelelse fra den nye ejer ud, hvoraf det fremgår, at Emerson med hovedkvarter i St. Louis i Missouri torsdag oplyser, at den har erhvervet Rødkærsbro-firmaet

Det er ikke første gang i nyere tid, at Mita-Teknik, der blandt andet producerer styresystemer til vindmøller, skifter ejer. Mita-Teknik blev grundlagt i 1969 af Connie Andersen og Holger Hentze Andersen, og i 2010'erne blev kapitalfonden Axcel medejer.

Produktion i Kina

Efter nogle år med underskud blev familien Hentze Andersen igen eneejere i 2019 - nu repræsenteret af stifternes tre børn - Jesper, Mia og Thomas Hentze Andersen, men de har altså nu solgt firmaet til Emerson.

Mita-Teknik har cirka 55 ansatte i Rødkærsbro, men har i alt 150 ansatte, der ud over Rødkærsbro er fordelt i Kina, hvor produktionen foregår, samt i Indien og Ukraine.

Den nye ejer er en global teknologi- og ingeniørkoncern, og Emerson fremhæver i meddelelsen på hjemmesiden Mita-Tekniks gode position inden for vindenergi. Mita-Tekniks styringssystemer finder man i flere end 60.000 vindmøller over hele verden.

Annonce

Lille overskud

I 2020 fik Mita-Teknik for første gang i nogle år overskud, det var på godt fem millioner kroner, men inden da var der i flere år minus, hvilket skyldtes svære vilkår på det kinesiske marked.

I 2020 fik Mita-Teknik for første gang i nogle år overskud, det var på godt fem millioner kroner, men inden da var der i flere år minus, hvilke skyldtes svære vilkår på det kinesiske marked.

I 2018 var der et underskud på 11,8  millioner kroner og i 2019 på 10,6 millioner kroner. Egenkapitalen var i 2019 på 40 millioner kroner, og i 2020 var den steget til 44 millioner kroner.

Direktør Jesper Andersen var glad, da  familien i 2019 overtog alle aktierne.

- Vores forretning har været under et betydeligt pres, ikke mindst i Kina, som er et af vores hovedmarkeder. De initiativer, vi har gennemført sammen med Axcel på omkostningssiden og med udvikling af nye produkter, vil dog på længere sigt gøre os i stand til igen at få virksomheden til at vokse, sagde han dengang.

Jesper Andersen ønsker ikke at kommentere handlen, eller hvad den betyder for firmaets medarbejdere. Han henviser til presseafdelingen hos Emerson.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce