Annonce
Bjerringbro Avis

Bageri, café og bodega: Nyt liv i forladt hotel-bygning

Når kalenderen siger december, vil der være både pebernødder og juleøl at finde i den gamle kro- og hotelbygning i Langå. Fremover vil ejendommen nemlig huse blandt andet en bodega og et bageri. Arkivfoto: Anne Myrup Frost
I de sidste par år har den gamle, store hotelbygning i Bredgade i Langå bare stået og forfaldet. Men nu sker der noget.

Langå: I de sidste to år har Hotel Langå Kro ligget øde hen, men om ganske kort tid kommer der igen liv i den gamle hotelbygning, som fremover vil byde på både bageri, café, bodega og lejligheder.

Nogle af dem, der i starten af december rykker ind i ejendommen, er Pernille og Bjarne Vilsgaard, der driver Byens Bager et stenkast fra det lukkede hotel. De har nemlig besluttet at flytte bageriet ned i det gamle Hotel Langå Kro.

- Vi har brug for mere plads og bedre fordeling af kvadratmeterne. Lige nu har vi et stort baglokale og en lille butik, og på den nye adresse får vi en større butik. Det har vi brug for, for borgerne i Langå har taget rigtig godt imod vores bageri, så vi får fortsat mere at lave. Derudover er vi begyndt også at modtage og udlevere pakker, og det kræver også lidt ekstra plads, fortæller Bjarne Vilsgaard og tilføjer, at den nye placering også giver bedre synlighed for dem, der skifter tog i Langå, og som lige skal have lidt tid til at gå.

- Ved at flytte tættere på stationen håber vi selvfølgelig også at vinde lidt ekstra kunder der, siger han.

Annonce

Café og frokost i farten

Den ekstra plads i butikken betyder også, at Vilsgaard-parret får plads til at indrette en lille café i bageriet.

- Der kommer til at være tre-fire caféborde, hvor man kan sidde og nyde kaffe og kage. Det er en idé, vi har haft længe, men som vi ikke tidligere har haft plads til at føre ud i livet, fortæller Bjarne Vilsgaard.

Derudover er det planen, at sortimentet skal udvides fra brød og kage til også at indeholde langt flere frokost-retter.

- Vi vil gerne gøre mere ud af to go-mad som fastfood, sandwich og smørrebrød, lyder det fra bageren, som også løfter sløret for planer om at udvide personalegruppen.

- Det kan godt tænkes, at vi får brug for mere personale, når vi begynder at gøre mere ud af to go-maden. Den nye adresse giver generelt en del nye muligheder, så vi glæder os, siger han.

Annonce

Bodegaen genopstår

Ved siden af bageriet åbner der en bodega. Det fortæller Henning Jeppesen, der er en af de tre ejere af ejendommen.


Der kommer til at være tre-fire caféborde, hvor man kan sidde og nyde kaffe og kage. Det er en idé, vi har haft længe, men som vi ikke tidligere har haft plads til at føre ud i livet.

Bjarne Vilsgaard, medejer af Byens Bager


- Der har tidligere ligget en bodega, og den genopstår med ny ejer og nye toiletfaciliteter. Det er en bygning, der har været forsømt i mange år, så den trængte til renovering - særligt nye toiletter - og det har den fået, forklarer han og tilføjer, at bodegaen efter planen slår dørene op 1. december.

Annonce

Otte lejligheder

Resten af ejendommen vil blive lavet til lejligheder, der skal udlejes. Tre lejligheder står allerede klar, og yderligere fem vil komme til i de kommende år.

- Tre af lejlighederne er allerede klar og udlejet. Det drejer sig om én lejlighed, som i forvejen var i ejendommen, samt to lejligheder, vi har bygget i det gamle diskotek, fortæller Henning Jeppesen og fortsætter:

- I løbet af de næste par år vil vi lave yderligere fem lejligheder. De vil blive bygget i det gamle hotel og det gamle forsamlingslokale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce