Annonce
Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Lars Morthorst_strøtanker BJA web.jpg

Hjemme hos os har vi haft en forrygende blommehøst i år. Vi har haft et blommetræ siden 2005, og det har svigtet os hver år. Men i år er grenene begyndt at knække under vægten af blommer.

Jeg tror, blommetræet kan lære os noget om bekymringer. For selvom jeg ikke lever af at dyrke blommer eller andet, der gror i haven, så kan blommetræet lære mig om fire slags bekymringer, for lidt, for meget, forkert eller for lidt tid.

For lidt!

Annonce

I mange år har blommetræet givet alt for lidt. Det samme kan vi let komme til at tænke om lønchecken, aktierne, bilhandlen eller alt det andet, vi kan synes, giver os alt for lidt. Der er mennesker i vores samfund, som har alt for lidt. Men jeg og de fleste andre har ikke for lidt af noget som helst. Loftet, pulterkammeret, lageret, fryseren og køleskabet bugner. De fleste af os står ikke i fare for at sulte eller fryse eller mangle noget vigtigt. Så selvom en sløj blommehøst i mange år har givet for lidt, har vi ikke for lidt!

For meget!

Vores bekymring i år har været om blommetræerne holde til vægten af de mange blommer. Enkelte grene er knækket, fordi vi fik støttet dem for sent og forkert. Kan for meget give bekymringer? Ja, jeg tror, at selvom stor rigdom også giver en stor handlefrihed, så er der ikke en ligefrem sammenhæng mellem det at have meget og have meget livskvalitet. Det handler om, at mange ting og mange penge kan give mange bekymringer, især hvis vi er knyttet tæt til det, som kan forsvinde. For mange blommer kan også give mange bekymringer.

Forkert!

De mange år, hvor blommetræet ikke har båret frugt, har fået os til at tænke, at vi gør noget forkert. Har vi plantet træet det forkerte sted? Får det for lidt eller for meget sol og vind? På samme måde med modgang i livet - er det fordi jeg gør noget forkert, eller er jeg forkert, når jeg rammes af modgang? Men det var ikke bekymringerne, der gav høst i år, og det var heller ikke bekymringerne, der gjorde, at blommerne udeblev sidste år.

For lidt tid!

Som barn kan jeg huske at min mor udnyttede alt frugt og bær fra haven. Med mange børn skulle der koges grød og saft i massevis hele vinteren. Vi når ikke at udnytte alle blommer i år - slet ikke! Men det gør ikke noget. Naturens ødselhed er så stor, at vi har rigeligt og nok - skaberen giver mig nok!

Så blommetræet kvæler bekymringer for mig. Det minder mig om min skaber og frelser, som sørger for, at jeg ikke har for lidt, snarere for meget. Blommetræet minder mig om, at jeg som skabt og døbt ikke er forkert, men hans elskede skabning og barn. Blommetræet minder mig om at bruge min korte tid på jorden i evighedens lys. Alt det giver færre bekymringer og måske flere blommer!

Vores bekymring i år har været om blommetræerne holde til vægten af de mange blommer. Enkelte grene er knækket, fordi vi fik støttet dem for sent og forkert. Kan for meget give bekymringer?

Lars Morthorst Christiansen

Så lær mig da, Herre, at dig til behag jeg bruger det pund, mig blev givet, at fylde med hæderligt virke min dag, at hjælpe og værne om den, som er svag,at elske, thi deri er livet. Og giv mig til sidstet navn, Herre Krist, som er i din livsbog indskrevet! (DS 728,4)

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Efter fem års kamp: Endelig søndagsåbent på genbrugsstationen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Annonce