Annonce
Bjerringbro Avis

Blonder, blazer eller cardigan

Konfirmationsmoden anno 2020 giver plads til det hele
Annonce

Bjerringbro: Konfirmationsfesten er den første store fest for et ungt menneske. og den første gang , hvor det unge menneske er helt i centrum, og hvor alt er så stort og magisk, at man næsten kan blive helt svimmel , mens man vælger festtøj, bestemmer menu og sammensætter ønskelister.

I forhold til tøj er der ikke som i gamle dage helt så ensrettet en mode - som tidligere, hvor man nærmest ikke kunne skelne den ene konfirmand fra den anden på konfirmationsbilledet.

Nu om dage er konfirmationsmoden som en tombola, hvor man har trukket den store gevinst: Der er frit valg på alle hylder.

Er man pige kan man eksempelvis både vælge en klassisk figursyet kjole, en kjole der sigter efter bohoens bløde blonde-stil eller gå efter vitage-looket - endda i form af genbrug.

Hos Unique Kjoler på Nørregade i Bjerringbro har der været gang i salget af konfirmationskjolerne siden efteråret, og Sabine Dyhr oplever, at de kunder hun har her i foråret ofte har været i butikken før.

- Det er oftest de piger, der ikke var helt sikre første gang de kom, som nu vender tilbage for endelig at vælge, siger hun, der i år sælger mange kjoler med blonder.

- Generelt er stilen en anelse mere afslappet, end den har været før - rigtig mange piger ønsker for eksempel kjoler uden stivere. Pigen kan også vælge en spadserdragt eller en heldrag - det gør cirka en ud af 100, fortæller Sabine Dyhr

Farverne hos pigernes konfirmationstøj er primært hvide, men ingen vil i dag hæve et øjenbryn, hvis der bæres en pink pelskrave til, et vildt tørklæde, en rå denimjakke eller et par seje sneakers.

Annonce

Plads til det hele

Drengene kan gå i klassisk sort med en tætsiddende habit og slips og vil man undgå slipset kan man i stedet tage en mønstret skjorte på.

Hos Skydt Tøj er man helt klar til kofirmationsaftenen den 6. februar, og jakkesæt og bukser hænger side om side på væggen sammen med gode ideer til andendagen.

- Når det gælder konfirmationstøj til drenge sælger vi ofte hele sæt. I år er det især jakkesæt i mørkeblå farver, der er populære, og på fødderne har de fleste hvide sneakers, fortæller Simon Hansen, der er butiksassistent i forretningen.

Han fortæller, at der sandelig også er tøj som appellere til de drenge, der ikke ønsker det stilrene blazer-look.

- Mange vælger også at iklæde sig en cardigan med eller uden hætte, en ensfarvet t-shirt og et par sorte jeans. Det kan man sagtens uden at det bliver alt for casual, siger han og understreger dermed at konfirmationsmoden anno 2020 rummer plads til det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce