Annonce
Bjerringbro Avis

Chok i Bjerringbro: Varmen stiger med 185 procent

Preben Sørensen er naturligvis træt af den store prisstigning og fortæller, at varmeværket arbejder på højtryk for at finde en løsning. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Varmeværket valgte, dagen inden jul, at offentliggøre ny prisstigning på varme i Bjerringbro på hele 185 procent.

Bjerringbro: Det var ikke just nogen god julegave, det lokale varmeværk, Gudenådalens Energiselskab, havde lagt under Bjerringbro-borgernes juletræ, da ledelsen den 23. december publicerede en nyhed på værkets hjemmeside, hvor det blev oplyst, at der kommer en prisstigning på ikke mindre end 185 procent.

- Vi har desværre konstateret en yderligere, meget voldsom, prisstigning af både gas- og elpriser og må derfor varsle endnu en væsentlig prisstigning for det kommende år, stod der i nyheden, der hurtig fandt vej ud på de sociale medier i form af Facebook.

Her blev nyheden mødt med alt fra skepsis til chok, vrede og decideret benægtelse.

Annonce

Nogen mente at det måtte bero på en fejl, andre begyndte allerede at overveje, om de skal til at gå fra hus og hjem, mens en anden borger påpegede, at det var ganske fejt at smide sådan en info op, lige op til tre lukkedage, hvilket borgeren mente ville give ganske mange ret ondt i maven i forhold til, hvordan den stigning skal betales.

Ifølge nyheden på hjemmesiden træder prisstigningen i kraft den 1. april 2022, hvor det variable bidrag stiger helt op til 2250 kroner per mega watttimer inklusiv moms. Areal- og abonnementsbidrag forbliver uændrede.

Vi arbejder benhårdt på at løse udfordringen hurtigs muligt - eksempelvis med en anden form for brændsel.

Preben Sørensen, formand hos Gudenådalens Energiselskab

Det betyder, at varmeprisen for et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1 mega watttimer forventes at stige til i alt 45.441,25 kroner.

Formand hos Gudenådalens Energi Selskab, Preben Sørensen, bekræfter tallene, men forsøger samtidig at beroligere borgerne:

- Tallene på varmeværkets hjemmeside er korrekte - og så alligevel ikke helt. Der ligger en større forklaring bag. Det er på grund af de varslingsregler der er i varmeforsyningsloven, at vi nu varsler den høje prisstigning, idet vi ikke må hæve priserne uden varsling, men at vi til gengæld godt må sænke dem uden varsling, siger Preben Sørensen.

Forklaringen på de høje priser skulle dermed ligge i, at man hos varmeværket har følt sig kaldet til at varsle den højest tænkelige varmestigning, med et håb om at de efterfølgende kan sænke prisen uden varsling.

- Vi arbejder benhårdt på at løse udfordringen hurtigst muligt - eksempelvis med en anden form for brændsel, forklarer Preben Sørensen.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce