Annonce
Bjerringbro Avis

Den sidste Falck-historie er fortalt…

Finn Gervin
Ulrik Thrane skriver følgende mindeord over tidligere beredskabschef i Bjerringbro og Hvorslev, Finn Gervin.
Annonce

Dødsfald: Brandinspektør igennem en halv menneskealder i Hvorslev og Bjerringbro Kommune, Finn Gervin, er død efter længere tids sygdom. Han blev 73 år.

Finn var født på Sjælland, hvor han voksede op og gik ud af skolen i det, som svarer til 8. klasse, da han var skoletræt. Han kom på faderens foranledning - faderen var VVS-mester - i lære som murer som 15-årig og gennemførte denne uddannelse. Efter mureruddannelsen mødte Finn sin første kone Rita, med hvem han fik børnene Kim og Mirja.

Finn var en meget vidende person, som udover en naturlig nysgerrighed på livet generelt også havde flere uddannelser bag sig. Blandt andet som lærer, falckredder og efterfølgende en lederuddannelse i civilforsvaret, som gjorde at han endte med at bliver leder for Civilforsvaret i Bjerringbro. Inden han landede på sin rette hylde som beredskabschef i Bjerringbro og Hvorslev.

Her havde han gennem mange år sin gang på skoler, institutioner og private virksomheder, hvor han med sit rolige gemyt havde et fortræffeligt samarbejde med de involverede parter.

Selvom Finn ofte kom med nye regler, som kostede virksomhederne penge, er det den dag i dag umuligt at finde én virksomhedsejer som Finn via samarbejde og kløgt ikke fik talt tingene roligt tilrette med.

De sidste mange år havde Finn den glæde at dele kontorfællesskab med politiet i Bjerringbro, og da kommunesammenlægningen fandt sted i 2007, fik han en god aftrædelsesordning, så han kunne passe sine hobbyer, familien i Jylland og på Sjælland og hans elskede Gitte.

Og interesser var der mange af. Givskud Zoo, cirkusverdenen, sporvejsmuseet, Gudenådalens Museum, Sct. Georgs Gildet, Falck Museets Venner og ikke mindst 2. verdenskrig for at nævne de vigtigste.

Finn var vennernes ven og utrolig hjælpsom. Cirkus-folket har i den grad nydt glæde af hans viden omkring beredskab, da de jo ofte har været en torn i øjet på beredskabet rundt omkring i Danmark.

Finn fik hjulpet hans gode venner fra Cirkus Dannebrog og flere andre cirkusser med brandsikkerheden og udviklede efterfølgende et livslangt venskab med familien Enoch, hvilket børnebørnene fik glæde af med primapladser og VIP-behandling, når de skulle med morfar/farfar/bedstefar og Gitte i cirkus.

Falck-historierne var også noget af det, som kendetegnede Finn. Om det var hans myndige stemme, der fortalte dem til familiefesterne, til en reception, hvor han faldt i snak med folk, eller om det var på en af turene til Holstebro eller Skejby med sygetransport, så kom de ”væltende”.

Man kan ikke sige Finn, uden at sige Gitte. De mødtes via Finns søster til en familiefest, og sød musik opstod. De blev gift året efter på rådhuset i Køge, og Gitte flyttede fra Sjælland til Finn i Bjerringbro. De købte kort efter Hedehuset, det tidligere missionshus i Bjerring.

Udover familien var deres store passion at rejse. De udnyttede enhver lejlighed til at komme til sydens varme og sol - og har de seneste mange år taget en måned til Spanien, hvor de kunne nyde hinandens selskab. Gitte i solen og Finn i skyggen med en stabel historiske bøger og en kop kaffe.

Hedehuset dannede rammen for familien igennem alle årene og for masser af sammenkomster for familier og venner. Senest for en kirkelig vielse i haven en smuk septemberdag, sent henne i Finns sygdomsforløb og sidst til en kirkelig andagt, dagen før Finn tog den sidste køretur til Hospice Limfjord i Skive.

Finn efterlader sig fire børn og svigerbørn, fire bonus-børn og svigerbørn, otte børnebørn og hans livsledsager Gitte, og alle kommer de til at savne ham og Falck-historierne uendelig meget.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Annonce