Annonce
Bjerringbro Avis

Emneuge på Egeskovskolen: FNs verdensmål på Torvets fliser

Alle elever skulle sætte et håndaftryk ved deres kunstværker. Foto: Hanne Bliksted
Elever fra Egeskovskolen malede FNs verdensmål på Torvet
Annonce

Bjerringbro: At lære om FN's verdensmål kan være en tør omgang, men når man får mulighed for at tegne og male dem, så kan de være lettere at forstå. Og det var, hvad elever fra Egeskovskolen gjorde, da de tirsdag 1. september malede blandt andet den hvide due og andet street art (gadekunst, red.) på fliserne på Torvet ved Nørregade.

Tegneprojektet var en del af en fælles temauge for skolerne i Viborg Kommune ”Grønne Sammen”. Eleverne arbejdede med bæredygtighed med udgangspunkt i FN’s verdensmål, og udskolingen, 7.-9. klasse havde fokus på  kunst, kultur og natur.

På skolen havde eleverne lavet skitser, så de fra morgenstunden var klar til at dekorere fliserne. Med farvestrålende farvekridt tegnede hver gruppe sit billede op i størrelse på cirka 1,5 gange 1,5 meter.

- Budskabet er, at der stadig er håb, sagde Ninet Henriksen om det billede, hun havde lavet sammen med Mathias Ali Waade og Mario Nicolae.

De havde taget udgangspunkt i verdensmål nr 16, som handler om frihed, retfærdighed og stærke institutioner, og foruden forskellige symboler var teksten "Der er håb" ikke til  at tage fejl af.

- Det har været spændende at arbejde med, men det er lidt mærkeligt at tegne med kridt, det   har jeg ikke prøvet siden, jeg var fem år, sagde Mario Nicolae.

Budskabet er, at der stadig er håb, sagde Ninet Henriksen om det billede, hun havde lavet sammen med Mario Nicolae ( i midten) og Mathias Ali Waade. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Et godt budskab

Tre andre elever havde sammen tegnet en fredsdue.

- Fredsduen er flot, og den symboliserer et godt budskab, lød det fra Malak Hassan, som havde malet billedet sammen med Casper Brandt og Victor Skandshus.

Lærer Anita Sørensen var godt tilfreds med de flotte billeder. Hun havde fået tilladelse af både Viborg Kommune og Bjerringbro Detail til, at de i alt 46 elever kunne male på fliserne.

- I dansk har vi arbejdet med genren graphic novels, som er en slags tegneserie dog med mere tekst end normalt i tegneserier. Og eleverne har forstået at bruge meget symbolik i deres billeder, sagde lærer Anita Sørensen, da hun spejdede ud over de kulørte værker, som fyldte det meste af Torvet.

Laura Nordmand havde sammen med sin gruppe tegnet en flaske med en fisk indeni,. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Væk med regn

- Det hele kan nemt blive trist og dystert, når man beskæftiger sig med klima og miljø, men  billederne viser, at vi som mennesker - og også eleverne på 8. årgang - kan sprede et positivt budskab, og måske kan det hjælpe til, at FNs verdensmål - eller nogle af dem - er opfyldt i 2030,  sagde hun.


Det hele kan nemt blive trist og dystert, når man beskæftiger sig med klima og miljø, men  billederne viser, at vi som mennesker - og også eleverne på 8. årgang kan sprede et positivt budskab, og måske kan det hjælpe til, at FNs verdensmål - eller nogle af dem - er opfyldt i 2030.

Anita Sørensen, lærer på Egeskovskolen


Mens eleverne  arbejdede koncentreret med at overføre deres skitser til fliserne, gik en del mennesker forbi, og kommentarerne fra dem var kun af den positive slags.

- Billederne er tegnet med farvekridt, så de forsvinder med det første regnskyl, tilføjede Anita Sørensen, inden det var tid til at pakke farvekridt, tape og andre remedier sammen og drage tilbage til skolen og nyde middagspausen.

Victor Skandshus (tv) havde malet fredsduen sammen med Casper Brandt og Malak Hassan. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce