Annonce
Bjerringbro Avis

Festen er flyttet til idrætsparken

Det overdækkede område ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter bruges til mange gode aktiviteter, som Streetmekka i sommer. Men formanden for idrætscentret Niels Dueholm er meget utilfreds med, at mange unge nu fester der. Arkivfoto: Morten Pedersen
De unge, der først på sommeren festede ved åen, holder nu til ved idrætsparken. Derfor kommer der i løbet af ugen skærpede retningslinjer.
Annonce

Bjerringbro: Knap var pælen med de nye retningslinjer hamret i jorden på området ved Bjerringbro Kano- og teltplads, før de unge havde flyttet deres fest til et andet sted.

Denne gang er det udendørsarealerne ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, der lægger område til, og festerne har nu eskaleret til et omfang, der får ledelsen af  idrætsparken til at reagere.

- Vi har mellem 40 og 50 unge mennesker, der torsdag, fredag og lørdag mødes oppe foran idrætsparken, hvor de fester fra cirka 19.30 og til efter midnat, siger Niels Dueholm, der er formand for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

De unge er ifølge formanden meget larmende, de sviner og de generer de andre brugere af idrætsparken.

- De unge sidder under det overdækkede område og foran indgangen, og de drikker alkohol, hører meget højt musik og drøner rundt på scootere, siger Niels Dueholm, der også er overrasket over, at de unge ikke er ældre.

- Det er unge på en 14-15 år, der sidder og drikker til langt ud på aftenen. Jeg er nødt til at spørge, hvor er forældrene henne, siger Niels Dueholm, der er rigtig ked af, at det er kommet dertil, hvor også idrætsparken må stramme op på retningslinjerne.

Annonce

Nye retningslinier

I denne uges sættes der nye og mere synlige skilte op, skiltene fortæller om mere skærpede retningslinjer for ophold i området.

- Vi har allerede retningslinjer, men nu er vi, ligesom ved åen nødt til at stramme op på dem, siger Niels Dueholm og påpeger, at idrætsparken er for alle, men at for mange føler sig generet af larmen.


- Det er unge på 14-15 år, der sidder og drikker til langt ud på aftenen. Jeg er nødt til at spørge, hvor er forældrene henne?

Niels Dueholm, formand Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter


- De unge sviner også rigtig meget, og når personalet møder ind om morgenen, er der  smadrede flasker, madrester og generelt svineri, siger Niels Dueholm, og tilføjer, at den seneste weekend var  så slem, at man flere gange har ringet til politiet for at få hjælp til at lukke festerne.

Annonce

Dilemma

- De kom så ikke, og jeg ved godt, at de har travlt og ikke kan komme til Bjerringbro hele tiden, men det gør jo bare problemet endnu større. Vi skal have fundet en løsning, siger han og kalder det et dilemma.

Han efterlyser ligesom mange andre et sted, hvor de unge kan være, uden at de generer omgivelserne.

- Det er skrevet ind i helhedsplanen for Bjerringbro, at der skal oprettes et sted for de unge, og jeg ved, at man er i gang med at undersøg,e om der kan laves noget i de hvide haller i industrikvarteret ved banen og bag ved Holmris B8, men det ændrer ikke på, at vi også skal have forældrene på banen, siger han.

Niels Dueholm Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce