Annonce
Bjerringbro Avis

Fokus på grøn omstilling i Rødkærsbro-virksomhed: Vindenergi Danmark og Mita-Teknik i strategisk samarbejde om opgradering af it-infrastruktur

Administrerende direktør ved Mita-Teknik Klaus Kromann Knudsen (tv) og administrerende direktør ved Vindenergi Danmark Niels Dupont underskriver strategisk samarbejde. Privatfoto
Vindenergi Danmark opgraderer it-infrastruktur til stor fordel for de danske vindmølleejere og den grønne omstilling.

Rødkærsbro: El-handelsselskabet Vindenergi Danmark og teknologivirksomheden Mita-Teknik i Rødkærsbro har underskrevet en strategisk samarbejdsaftale om opgradering af it-infrastrukturen for de danske vindmølleejere.

Det betyder, at ejerne af danske vindmøller fremover får bedre muligheder for at sælge deres vindmøllestrøm og samtidig medvirke til yderligere grøn omstilling.

Projektet realiseres ved at kombinere Vindenergi Danmarks store ekspertise og mangeårige erfaring i vindbranchen med Mita-Tekniks tekniske kompetencer indenfor styring og kontrol.

Annonce

Godt for mølleejere

Administrerende direktør ved CEO ved Vindenergi Danmark Niels Dupont er meget tilfreds med den nye aftale.

- Vi har stor tiltro til, at de teknologier og den erfaring, Mita-Teknik bidrager med til projektet, vil komme de danske vindmølleejere til gode. Med projektet sikrer vi både, at det bliver mere attraktivt for ejerne af nye vindmøller at sælge strøm gennem Vindenergi Danmark, og at ejere af ældre vindmøller fremover kan deltage aktivt i at regulere kraftmarkedet. Ambitionen er, at løsningen kan forbedre økonomien for mange vindmølleejere, samtidig med at vindmøllerne i større udstrækning medvirker til afbalancering af elnettet, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Nye muligheder

Vicepresident Digital Solutions hos Mita-Teknik Jens Betzer Jensen, glæder sig over samarbejdet.

- Det betyder meget for os, at vi kan støtte de danske vindmølleejere med vores Scada-platform og på den måde introducere helt nye muligheder for vindmølleejerne. Vi er overbeviste om, at vi i samarbejdet kan udnytte viden fra begge organisationer i vores bestræbelser på at udvikle en fremtidssikret platform, siger han i pressemeddelelsen.

Projektet, som har et samlet omfang på mellem 800 og 1500 MW, er en meget vigtig deltager i det frie elmarked i Danmark. Med projektet sker der en yderligere digitalisering, og begge selskaber har store forventninger til samarbejdet, hvor de mange data i de kommende år skal udnyttes til fordel for de danske mølleejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce