Annonce
Bjerringbro Avis

Fra borger til borger: Bjerringbro gav blomster

Anitta Andersen, der er centerleder på plejehjemmet Skovvænget i Bjerringbro, var meget glad for at tage imod de mange blomster til beboerne på plehjemmet. Foto: Christine Krüger Hansen
Der var blevet samlet ind til, og bundet, 150 "royale" buketter, som torsdag morgen, på dronningens fødselsdag, blev afleveret til ældre borgere i Bjerringbro, der for tiden ikke får besøg på grund af Corona-virus.

Bjerringbro: Da Jette Bøgh Christensen så og hørte, at Dronning Margrethe opfordrede folk til at sende blomster til de ældre og ensomme på sin fødselsdag, den 16. april, i stedet for at betænke hende, fik hun straks den tanke at det måtte lade sig gøre i Bjerringbro.

Derfor slog hun, der til dagligt er dagplejer i Bjerringbro, pjalterne sammen med Annette Sejdenfaden, der driver Food by Sejdenfaden, og sammen oprettede de en indsamling på facebook, hvor de opfordrede borgere i Bjerringbro til støtte op med et beløb, de kunne indbetale på en mobilepay-box.

- Vi kaldte det: "Fra borger til borger", og kontaktede Skovvænget, hjemmeplejen samt Røde Kors for at høre om, de ville hjælpe med uddelingen. Vi vidste jo ikke, hvem der sad alene, og hvor de boede. Heldigvis bakkede de op om det, og samtidig har Bjerringbro-borgerne været seje og støttet op om sagen, fortæller Jette Bøgh Christensen.

Da indsamlingen lukkede tirsdag aften, efter en kun en uge, var der hele 15.215 kroner i kassen, og disse penge blev blev fordelt mellem de tre blomsterhandlere i Bjerringbro, GRO, Guldregn og Blomster hos Westergaard, der hver fik bud på at binde 50 buketter hver.

Torsdag morgen, på dronningens fødselsdag, blev størstedelen af blomsterne leveret på Plejecenteret Skovvænget, hvor centerleder Anitta Andersen tog imod dem i vindfanget.

- Det er en super fantastisk idé og indsats, at folk har gjort, og virkelig noget der luner. Det er en svær tid for vores beboere, og ikke alle har det nemt med, at de ingen besøg må få, og så er det rart at få en blomst og en hilsen, siger Anitta Andersen, der også synes, det er godt, at man har fordelt blomsterkøbet mellem de tre blomsterhandlere i Bjerringbro.

Fra borger til borger hed indsamlingen, der var foranlediget af Jette Bøgh Christensen og Annette Sejdenfaden. Foto: Christine Krüger Hansen

Royal hilsen

En del af blomsterne, godt 75 styk, skulle videre med hjemmeplejen ud til ældre borgere, der stadig bor hjemme, mens resten skulle fordeles blandt beboerne på Skovvænget og i fællesarealerne og på den måde give lidt ekstra kulør i en lidt hård tid.

- Nogle af vores beboere bliver rastløse, når de ikke kan få besøg, og ekstra hårdt er det for dem, der er "skadede". De forstår det ikke rigtig, og nogle af dem begynder at tvivle på, at de faktisk bor her, fordi de tror deres pårørende ikke mere kan finde dem, fortæller Anitta Andersen.

Hos Blomster hos Westergaard, var man glade for at få den ekstra bestilling, samtidig med at man var imponeret over, hvor meget samfundssind folk udviser.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ fra Jette og Annettes (red. Bøgh Christensen og Sejdenfaden) side, og så er jeg også bare, en dag som i dag, stolt af at være dansker og af, at vi har et monarki, hvor dronningen tænker på de ældre og opfordrer folk til at sende blomster til deres kære i anledningen af hendes fødselsdag, siger indehaver af Blomster hos Westergaard, Heidi Juul.

Hun har foruden de 50 buketter, som skulle afleveres hos Skovvænget torsdag morgen, fået rigtig mange andre bestillinger, hvor der er tale om "royale buketter" - buketter der er bestilt fra børn og børnebørn til ældre borgere, der sender en blomsterhilsen i forbindelse med dronningens fødselsdag.

Der blev samlet over 15.000 kroner ind, og de blev fordelt mellem de tre blomsterhandlere i Bjerringbro, som hver bandt 50 buketter. Her er det personalet hos Guldregn med deres buketter. Privatfoto
Hos Blomster hos Westergaard bandt man de 50 butter onsdag eftermiddag og aften, og torsdag morgen blev de leveret på Skovvænget. Her er det indehaver Heidi Juul og blomsterbinder Jacob Hjalmar Andersen med nogle af blomsterne.
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Bjerringbro Avis

Godt år i Genbrugshuset gav mange penge til socialt arbejde

Bjerringbro Avis

Dyrebakken har åben i efterårsferien

Bjerringbro Avis

Anton bare løb og løb: Mammen-børn motionerer meget

Bjerringbro Avis

For meget test: Der er brug for tillid på børneområdet

Bjerringbro Avis

På vej mod vinter

Bjerringbro Avis

Stevie Wonder fejres med jazz-galla i Viften

Bjerringbro Avis

På jagt efter (u)hyggelige lygtemænd i majslabyrint

Bjerringbro Avis

Novo Nordisk Fonden giver 4,4 mio. kroner til samarbejde mellem skoler og virksomheder

Bjerringbro Avis

Lokale erhvervskvinder inviterer til mad og mode

Bjerringbro Avis

Opkøber på turné: Når gammelt sølvbestik kan forvandles til sommerhusmøbler

Bjerringbro Avis

Ny hjælp til nybagte forældre - nu skal flere med på (barne)-vognen

Bjerringbro Avis

Ulstrup-elever laver modeller til udendørs læserum

Bjerringbro Avis

Ønsker du også et frit valg til hvordan din alderdom skal indrettes

Annonce