Annonce
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Oplev Signe Munk og Jonas Herby debattere uligheden i Danmark. Pressefoto
Debat i Gudenåhuset med emnet: ”Er ulighed et problem i Danmark?”
Annonce

Bjerringbro: Uligheden i Danmark stiger, men er det et reelt problem? De rige bliver rigere, men det gør ”de knap så rige” også. Der er lagt op til en spændende samfundsdebat om levevilkår, velfærd og fattigdom, når emnerne tages op til Viborg Bibliotekernes første Frirumsdebat der forgår Gudenåhuset mandag den 2. november.

Eftermiddagens debattører er Signe Munk, folketingsmedlem for SF og Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS. De er på papiret i hvert sit politiske ringhjørne og lover en god debat.


Frirumsdebatten udfordrer de debatter, vi ofte ser på tv. Her skal der helst udråbes en vinder og en taber, og ingen er tilsyneladende interesseret idet, der samler os, og det vi er i tvivl om. Frirumsdebatten er en ny måde at debattere på, hvor der er plads og tid til opfølgende spørgsmål og taletid

Eva Svejvig, lærer ved Viborg Bibliotekerne


Signe Munk har siden 2009 været politisk aktiv - først som byrådsmedlem i Viborg og nu som folketingsmedlem. Signe Munk er særlig interesseret i klima- og velfærdspolitik. Jonas Herby fra den borgerlige-liberale tænketank Cepos er optaget af, hvordan man mindsker reguleringen af danskerne, virksomhederne og den offentlige velfærd.

Annonce

Ny debatform

Debatten mellem Signe Munk og Jonas Herby styres af en debatpilot fra organisationen Frirummet, som har udviklet en ny debatform: En debat uden en vinder eller taber. Formålet er at gøre tilskuerne klogere på de forskellige synspunkter, der er om emnet. Filosofien bag frirumsdebatter er, at det er i uenigheden, at vi bliver klogere. Herefter inviteres deltagerne til at deltage i debatten.

- Frirumsdebatten udfordrer de debatter, vi ofte ser på tv. Her skal der helst udråbes en vinder og en taber, og ingen er tilsyneladende interesseret idet, der samler os, og det vi er i tvivl om. Frirumsdebatten er en ny måde at debattere på, hvor der er plads og tid til opfølgende spørgsmål og taletid, fortæller Eva Svejvig, lærer ved Viborg Bibliotekerne.

Målet med en frirumsdebat er at styrke den demokratiske samtale og tilliden mellem borgerne og de folkevalgte og målgruppen er både unge og voksne.

Der er fri entré til frirumsdebatten, men tilmelding er nødvendig på viborgbib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce