Annonce
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Der er nu sat café-borde samt en bogreol op i Byens Hus, hvorfra gæster kan låne eller tage en bog. Foto: Christine Krüger Hansen
Lyst trægulv, hyggelige caféborde og farverige stole. "Byens Hus" er blevet et indbydende sted, som alle kan få adgang til.

Bjerringbro: Ude fra ligner stationsbygningen i Bjerringbro sig selv, men indenfor er der sket store forandringer, og det første indtryk, når man træder ind i den vestlige del er, hvor hyggeligt her blevet.

Det er efterhånden to år siden, at Foreningen Bjerringbro Station - Byens Hus blev stiftet, og især her på det sidste er der virkelig sket ting og sager.

Siden august har foreningens medlemmer samt bypedeller, knoklet med at sætte lokalerne i stand, og det har udmøntet sig i nye lyse gulve, sponsoreret af Jyske Bank, malede vægge - cafémøbler og et hjørne, der er indrettet med kaffemaskine og køleskab til drikkevarer.

Annonce

Lars Haahr, der er formand i foreningen, og som selv lægger mange timers arbejde i "Stationen" både ved at gå til hånde og administrativt, viser stolt rundt.

- Bæredygtighed er et meget vigtig element i det, vi går og gør her. Bordene har vi selv fabrikeret af gamle kontorstole, hvor vi har taget hjulene af, og så har trædrejerne her i byen drejet forlængelsen, og efterfølgende er der sat gamle bordplader på, der er skåret til, fortæller Lars Haahr og trækker en af de farverig stol væk fra bordet.

- Alle stolene har vi fået doneret fra Holmris B8. Dette gælder også reolerne, hvor tanken er, at folk, der kommer her, skal føle, at stedet er deres forlængede dagligstue. Derfor er det meget vigtigt for os at gøre lokalet hyggeligt, forklarer Lars Haahr.

Den lange reol er allerede fyldt med krimier og romaner, og håbet er, at folk kan tage en bog og måske stille en anden i stedet for.

Fællesspisning

- Vi har også fået doneret en række gamle højskolesangbøger, og de kommer i brug,  når vi snart indfører en række fællesspisninger, som vi vil højne lidt - kulturelt, fortæller Lars Haahr, der håber at arrangementerne kan tiltrække alle aldersgrupper ikke mindst børnefamilierne.

Maden vil blive leveret udefra, for bygningen har ikke køkkenfaciliteter i tilstrækkelig omfang.


De frivillige der arbejder på at gøre Bjerringbro stationsbygning til et indbydende mødested har også sat et lille café-miljø op, hvorfra man kan købe kaffe og sodavand. Foto: Christine Krüger Hansen

I køkkenet skal der installeres gennemgående stålborde samt to flytbare kogeplader - en ovn så der kan varmes samt en industriopvaskemaskine. Desuden skal der etableres et afløb.

Det er også for at skabe en tryg stemning for de mennesker, der kommer her, og så tror vi også, at det hærværk, der har været inde i ventesalen, stopper

Lars Haahr, Foreningen Bjerringbro station - Byens Hus

- Men alt dette skal vi have fundet sponsorer til, for det er altså ret dyrt, siger Lars Haahr.

Ønsket er, at det fine lokale skal bruges til bookede arrangementer, der kan spænde over alt fra foredrag til familiesammenkomster, men samtidig også være en café, hvor borgere samt pendlere kan sætte sig.

Både foreningen og  DSB Oplevelsesstationer er enige om, at venteværelset kan inddrages i "Byens Hus" og give folk en oplevelse af en eller anden karakter.

Annonce

E-sport til børn og unge

Næste store skridt er etablering af et lokale til E-sport.

- Det agter vi at etablere i det gamle cykelrum, som ligger i den østlige ende af stationsbygningen. Vi har har fået en sponsorat af Sparekassen Kronjylland og er i dialog med DBU samtidig med, at vi søger Carlsberg-fonden til midlerne. Selv lægger vi kræfter i lokalerne for at gøre dem hyggelige, siger Lars Haahr.

Hvor café-delen er rette mod voksne brugere, er E-sporten helt klart målrettet børn og unge.  Lars Haahr håber meget på, at dette projekt lykkes.

- Der har jo før været forsøgt oprettet en E-sports forening i Bjerringbro -  i idrætsparken, men det lykkedes dem ikke at finde nok mennesker, der ville sidde i en bestyrelse. Her har vi jo allerede en bestyrelse oprettet, og vi skal nok stå for, at der er voksne til stede. Vi mangler  bare en instruktør, siger Lars Haahr der arbejder hårdt for at "Byen Hus" bliver et sted, der favner alle aldersgrupper.

Lars Haahr viser bordene frem, som er sammensat af gamle bordplader samt understel til kontorstole. Foto: Christine Krüger Hansen

Rent økonomisk har foreningen fået indgået en fornuftig huslejeaftale med DSB.

Pengene til husleje betales via kontingenter og kommende arrangementer, og heldigvis er medlemstallet også stigende.

- Indtil videre er det kun foreningens medlemmer, der kan komme ind og få en kop kaffe, men det er meningen på sigt at vi skal have åbningstider fra syv til 10 og igen fra klokken 12 til 16. Det er de tider, hvor de unge kører til uddannelsessteder, og vi så kan servere en panini, en kop kaffe eller en sodavand, siger Lars Haahr.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mettes drøm er gået i opfyldelse

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce