Annonce
Bjerringbro Avis

Historien om Madsens Hotel gemt i jorden

Borgmester Ulrik Wilbek og formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen Johannes Steensgaard kastede jord på tidskasplen ved det nye boligbyggeri i Bjerringbro. Foto: Morten Dueholm
Boligselskabet Sct. Jørgen gravede tidskapsel ned - dog kun for et øjeblik.
Annonce

Bjerringbro: - Jeg håber, at tidskaplsen kan ligge der i 500 år.

Sådan lød det fra formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen Johannes Stensgaard, da han sammen med borgmester Ulrik Wilbek (V) ved en lille ceremoni fredag formiddag gravede en tidskapsel med skøder, artikler og billeder ned ved lejlighedsbyggeriet på grunden ved det tidligere Madsens Hotel.

- Jeg håber, at tidskapslen er forseglet, så indholdet ikke forsvinder, som det skete i Kolding eller Fredericia for nogen tid siden, sagde Ulrik Wilbek, som glædede sig over aktiviteten i Bjerringbro.

- Det er så fantastisk alt det, som sker i Bjerringbro lige nu, og som vi i byrådet har været med til at sætte i gang. Nu får vi attraktive lejligheder i bymidten, og ombygningen af Niels Due Jensens Plads er i fuld gang og er færdig om et halvt år, sagde borgmesteren.

Han fortalte også om Madsens Hotels sidste dage.

- Hotellet var lige lukket, da Dronning Margrethe besøgte Bjerringbro i 2013, men det blev lavet pænt, selv om det var som i en film med kulisser, og dronningen og borgmester Søren Pape besøgte hotellet, sagde han.

- Madsens Hotel er en institution i byen. Engang var hotellet byens stolthed, hvor der blev fejret små og store begivenheder, og der blev truffet vigtige beslutninger. Jeg er glad for, at vi i boligselskabet kan bidrage til en ny epoke i historien om Madsens Hotel.

Johannes Steensgaard, fmd. Boligselskabet Sct. Jørgen.

Annonce

Ny epoke

Formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen Johannes Stensgaard glædede sig over, at byggeriet nu er kommet i gang, og da det er udbudt i 11 fagentrepriser, er der mange mindre lokale firmaer, som deltager i byggeriet.

- Madsens Hotel er en institution i byen. Engang var hotellet byens stolthed, hvor der blev fejret små og store begivenheder, og der blev truffet vigtige beslutninger. Jeg er glad for, at vi i boligselskabet kan bidrage til en ny epoke i historien om Madsens Hotel. Med de 33 nye boliger kommer der mere liv i byen, og der kommer lys i vinduerne, sagde han og ønskede held og lykke med byggeriet.

Lejlighederne, som bygges, hvor hotellets værelsesfløj lå, står klar i starten af 2021, byggeriet koster 59 millioner kroner.

Annonce

Klejner og kaffe

På byggepladsen var der i dagens anledning rejst et telt, og der var kaffe og klejner til de fremmødte. Den varme kaffe gjorde godt på en dag med kun et par graders varme, men dog med høj sol fra en smuk blå himmel.

Blandt gæsterne var de otte mænd fra Fredagsklubben, som hver fredag mødes på Oasen til et par madder, kaffe, øl og en snaps. Også en tidligere tjener fra Madsens Hotel, Karsten Franck var mødt op for at se tidskapslen blive dækket til.

Madsens Hotel i Bjerringbro har en lang historie som hotel, restaurant og dansested, og det er noget af det, som papirerne i tidskapslen fortæller. Dog er der lige det lille men, at nedgravningen af tidskapslen fredag var forpremiere, idet den først graves endeligt ned, når der lægges betongulv i byggeriet.

- Vi tør ikke lade den ligge her så længe, så vi tager den med hjem indtil da, lød det fra Johannes Steensgaard, mens deltagerne nød det historiske øjeblik.

Nedgravningen af tidskapslen var et historisk øjeblik, som flere af deltagerne også selv måtte have et billede af. Og så er det godt, at telefonen er lige ved hånden.
Tidskapslen lå kun i jorden kort tid, den bliver først lagt rigtigt ned i jorden, når betongulvet støbes.
Fredagsklubben, som mødes på Oasen hver fredag, var også med til nedgravningen. Her er det fra venstre Leif Herløv, Bent Ole Pedersen, Arne Nielsen, Niels Grimsbjerg, Karl Jørgen Krarup-Pedersen, Jørn Zacho, Erling Krog Sørensen og Launy Dalsgaard.
Karsten Franck var i sin tid tjener på Madsens Hotel.
Borgmester Ulrik Wilbek (tv) og formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen, Johannes Steensgaard nåede også at tale med gæsterne.
En del lokale borgere var mødt op for at følge nedgravning af tidskapslen ved Boligselskabet Sct. Jørgens byggeri.
I tidskapslen er der papirer og artikler om det gamle hotel. Foto: Morten Dueholm
Der var både kaffe og klejner til gæsterne.
Borgmester Ulrik Wilbek glædede sig over, at der i øjeblikket sker rigtig meget i Bjerringbro.
Byggearbejdet er delt ud på 13 fagentrepriser og flere af håndværkerfirmaerne overværede nedgravningen af tidskapslen.
I dagens anledning var der rejst et telt, hvor der blev serveret kaffe og klejner. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce