Annonce
Bjerringbro Avis

Iværksætterprojekter på gymnasium: Herreunderbukser med indlagt kondom og handelsportal fik ros

Direktør hos Base Business Bjerringbro samt dommer i Bjerringbro Gymnasiums iværksætterkonkurrence, Karoline Lynggaard overrækker diplom til vinderne af konkurrencen, Nikolaj Gullev Stenkjær og Andreas Høyer Lillelund. Foto: Christine Krüger Hansen
Seks gode iværksætter-projekter på Bjerringbro Gymnasium, der bød på ideer som herreunderbukser med indlagt kondom samt genbrug af pille-indpakninger, blev onsdag rost af dommerkomite.

Bjerringbro: Kondomer i underbukserne, en handelsportal der kan hjælpe folk med ikke at blive snydt og genbrug af pille-pakker. Det var nogle af de produkter, der var blevet udviklet i forbindelse med Bjerringbro Gymnasiums iværksætterkonkurrence, der onsdag skulle kåre en vinder.

Selvom ideen med det indsyede og lettilgængelige kondom i herreunderbukserne nok var det, der fik flest smil frem på både dommerkomiteens og gymnasieelevernes læber, så måtte de tre innovative herrer Poul Toftum, Jens Munk Mogensen og Mads Brandt nøjes med en flot anden plads.

Vinderne af konkurrencen og 15.000 kroner blev nemlig Nikolaj Gullev Stenkjær og Andreas Høyer Lillelund, der stod bag ideen med en handelsportal, der hjælper købere af 'skins' til computerspillet CS:GO med  ikke at blive snydt.

Annonce

De såkaldte 'skins', er kosmetiske ændringer til det standardindhold, som CS:GO tilbyder eksempelvis diverse våben.


Det er da lidt sørgeligt, at det er på den baggrund, at vi fik ideen, men nu vil vi i hvert fald arbejde videre med den

Andreas Høyer Lillelund


- Vi opretter en portal, hvor vi bliver den simple mellemmand, der kan sikre, at folk ikke bliver snydt. Der er enormt meget svindel i forbindelse med køb af 'skins' til CS:GO, der ofte er kostbare er særdeles kostbare. Nogle koster over 100.000 kroner, fortæller Nikolaj Gullev Stenkjær og Andreas Høyer Lillelund, der naturligvis selv spiller det ekstremt populære spil og også selv er blevet snydt.

Der var også diplom og penge til vindere af andenpladsen. De tre unge mænd, Poul Toftum, Jens Munk Mogensen og Mads Brandt havde fået ideen til produktion af herreunderbukser med indsyet kondom i. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det er da lidt sørgeligt, at det er på den baggrund, at vi fik ideen, men nu vil vi i hvert fald arbejde videre med den, siger Andreas Høyer Lillelund, der bliver student lige om lidt og derfor har et sabbatår foran sig.

Svært at vælge

Det er efterhånden to år siden, at der første gang blev kåret en vinder i gymnasiets iværksætterkonkurrence. Dengang vandt Mathias Pinnerup med sin idé om en særlig kasse fyldt med bæredygtige rengøringsmidler - med navnet Miljøhverdag.

Siden er han blevet student og har oprettet sin egen virksomhed med netop vinderideen fra 2019, men onsdag var han tilbage på gymnasiet som dommer sammen med Karoline Lynggaard, direktør hos Base Business Bjerringbro samt bychef Lars Christiansen.

Og dommerne lagde ikke skjul på, at det havde været en svær opgave at skulle udvælge en vinder.

Både Lars Christiansen og Karoline Lynggaard roste de seks projekter og de innovative ideer.

Sammen med æren og et diplom vandt Nikolaj Gullev Stenkjær og Andreas Høyer Lillelund også 15.000 kroner. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det var en fornøjelse at høre jer fremlægge jeres ideer. De var alle rigtig gode og gennemarbejdede, og i er både dygtige og engagerede, og det var virkelig ikke nemt at vælge, sagde Karoline Lynggaard, inden hun overrakte først andenpladsen til gruppen med 'Condom Pants' og derefter førstepladsen til CS:GO Freedom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Annonce