Annonce
Bjerringbro Avis

- Jeg kigger ikke ind i et stort sort hul

Niels Dueholm (S) blev ikke genvalgt til byrådet. Efter 25 år i politik skal han nu finde noget andet at kaste sin kærlighed og tid på. Foto: Morten Pedersen
Efter 25 år i politik skal Niels Dueholm til at finde noget andet at rive i. Han glæder sig dog til at få mere tid til både børnebørn og golf.

Bjerringbro: Det er lidt over en måned siden, at der var kommunalvalg i Viborg Kommune, og Niels Dueholm (S), der i mange år var en sikker lokal vinder og nærmest naturligt medlem af byrådet, måtte sande, at han ikke mere skal være byrådsmedlem.

Og til trods for at han oprindeligt var opstillet som borgmesterkandidat og også har brugt en meget stor del af sit liv på politik, er det en fuldstændig afklaret Niels Dueholm, der tager imod i døren til sit hjem på Bakkedraget i Bjerringbro.

- Det er slet ikke alvorligt for mig - det der er sket, siger han som det første, efter at vi har sat os med en kop kaffe, omend han da alligevel erkender, at det lige i starten var underligt.

Annonce

- Jo, det var en underlig følelse - og det blev jo heller ikke afgjort på aftenen. Det blev det først dagen efter. Men du skal jo forstå, at allerede før jeg blev opstillet som borgmesterkandidat, var jeg allerede i tvivl, om jeg skulle tage en tur mere, siger Niels Dueholm og kigger lidt tænksomt ud i haven, inden han fortsætter:

- Men så kom de jo og spurgte - og jeg synes også, at jeg havde mere at bidrage med - men jeg må sige, at jeg allerede fra dag to af egentlig har hvilet godt i det, der er sket. Det er ikke sådan, at jeg har gået og ærgret mig og syntes, det var træls. Jo mere jeg har fået det på afstand, jo mere har jeg følt mig lettet, siger han.

Fravær fra arbejde

Når han i denne tid kigger ind i sin kalender for 2022 - så er det, ifølge ham, ikke helt dumt. Den er nemlig ret tom.

Niels Dueholm glæder sig til at få lidt mere ud af sit medlemskab hos den lokale golfklub. Foto: Morten pedersen

- Jeg har i 25 år haft fuldtidsarbejde, altid forskellige lederstillinger, samtidig med at jeg har været involveret i politik. Der har aldrig i de år været et tidspunkt som nu, hvor jeg ikke skulle spekulere på noget, når jeg kom hjem fra arbejde, siger den nu tidligere kommunalpolitiker.

Når han havde fravær fra sit arbejde, så skulle de timer bare lægges på et andet tidspunkt.

- Så hvis jeg en enkelt sen eftermiddag eller aften ikke havde noget politisk, jeg skulle, så skulle jeg arbejde. Men sådan var det. Jeg har haft 25 gode år i politik - og nu skal jeg til at have fokus på noget andet samt have et mere normalt arbejdsliv, siger Niels Dueholm og afviser, at han kommer til at savne indflydelse.

Han vil fortsat følge med i kommunens dagsorden og i avisen, og den politiske interesse lever også stadig, men til gengæld er han allerede for en del tid siden begyndt at træde ud af diverse bestyrelser, så han nu kun er bestyrelsesmedlem hos Boligselskabet Sct. Jørgen samt formand for håndboldklubbens sponsorudvalg.

- Jeg har altid haft rimelig nemt ved at omstille mig, men det er da klart, at når man går fra at være gruppeformand og har siddet i beslutningens midte - til nu at være helt udenfor - det skal man vænne sig til, men jeg er sikker på, at jeg ikke får nogen trælse øjeblikke, siger han med et smil.

Annonce

Har det fint

Han er ganske bevidst om, at det efter 25 år i politik nu er et andet liv, han skal leve.

- Sidste år kostede det mig 1000 kroner, hver gang jeg tog på golfbanen, så lidt fik jeg brugt mit medlemskab - sådan skal det ikke være næste år. Og jeg skal have racercyklen startet op. Den står omme i skuret, den har ikke været pumpet de seneste to, tre år, fortæller han.

De fem børnebørn skal også have mere af Niels' tid og sommerhuset, der ligger mellem Blokhus og Løkken vil han også bruge mere. Allerede nu henter han et af børnebørnene hver anden fredag fra skole.

Jeg har altid haft rimelig nemt ved at omstille mig, men det er da klart, at når man går fra at være gruppeformand og har siddet i beslutningens midte - til nu at være helt udenfor - det skal man vænne sig til.

Niels Dueholm, tidligere medlem af Viborg byråd

- Så jeg kigger ikke ind i et stort sort hul, siger han, der fortsat er medlem af Socialdemokratiet.

Og mange venner, bekendte og vælgere har da også siden kommunalvalget været forbi ham og spurgt, hvad han skal, og hvordan han har det.

- De spørger altid om, hvordan jeg har det, hvortil jeg svarer, at jeg har det fint, og så siger de, at det sgu' er en skam for Bjerringbro, at jeg ikke mere er i byrådet, og det er jeg jo glad for, at de siger. Men jeg stiller altså ikke op næste gang, siger Niels Dueholm med fast stemme.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce