Annonce
Bjerringbro Avis

Kenn Mikkelsen er danmarksmester i kaninavl

Kenn Mikkelsen har haft kaniner siden han var 13-14 år. Foto: Morten Dueholm
Kenn Mikkelsen fra Bjerringbro nyder arbejdet med kaniner.
Annonce

Bjerringbro: Kenn Mikkelsen har arbejdet med kaniner, siden han var 13-14 år, og han har deltaget i rigtig mange udstillinger, hvor han blev nr. to og tre. Forleden oplevede han den store ære at blive danmarksmester for første gang.

Danmarskmesterskabet fandt sted i Ryomgård på Djursland, og hans seks kaniner af racen belgisk hare opnåede tilsammen det højeste antal point. Dermed blev han danmarksmester. Han har også dværgkaniner af racen blå hermelin zobel.

Kenn Mikkelsen deltager på fem-syv udstillinger om året, dertil kommer kåringsskuer. At han klarer sig godt på udstillingerne vidner de mange diplomer på væggene ved siden af kaninerne om, og væggene i kontoret er fyldt med diplomer og rosetter i alle regnbuens farver, ligesom reolen er fyldt med pokaler.

Efter folkeskolen kom Kenn Mikkelsen på landboskole og tog driftslederuddannelsen. Landmand blev han ikke, men dog noget i branchen, idet han som sælger ved Danish Agro kommer rundt til mange landmænd for at sælge foder.

- Jeg er blevet både nummer to og tre mange gange, men det er første gang, at jeg bliver danmarksmester.

Kenn Mikkelsen, kaninavler.

Annonce

Skuer og udstillinger

I modsætning til for eksempel hundeudstillinger kræver udstilling af kaniner ikke de store forberedelser. Kaninerne får klippet negle, så de ikke river dommerne, men ellers kræver udstillingen hverken vask eller klipning af dyrene.

Der er cirka 1.000 kaninavlere i Danmark, og Kenn Mikkelsen er en af kun tre, som avler på racen belgisk hare. I tidens løb har han solgt mange kaniner til både Sverige, Norge og Finland, og han kan se, hvilke kaniner der vil gøre sig godt på udstillinger, og hvilke der ikke har en fremtid som udstillingskanin.

- Det handler blandt andet om kaninens racepræg, farve og farvetoner, siger han, som også er villig til at bytte en solgt kanin, hvis den ikke lever op til forventningerne.

Annonce

Hanner fra Schweiz

Når han selv skal have nyt blod til sin avl, har han et godt samarbejde med sine 'kolleger', og hvis én rejser til udlandet, kigger han gerne efter kaniner til 'kollegerne'. Således stammer to af Kenn Mikkelsens hanner fra Schweiz.

Kaninerne får mad én gang i døgnet, de får vand, foderpiller, müsli og gulerødder. Hermelinerne får dog ikke gulerødder, fordi den orange farve smitter af på pelsen, når kaninen sidder med guleroden foran sig på brystet.

- Jeg fodrer om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra arbejde, og så går jeg og hygger mig derude. Det er en hyggelig hobby, hvor man slapper af, og tiden går hurtigt, når jeg går ude ved kaninerne, siger Kenn Mikkelsen, som har gode naboer og venner, som gerne fodrer, når han og hustruen er på ferie.

Men nu gælder Viborg Kaninavlerforenings udstilling på Asmildkloster Landbrugsskole lørdag 14. marts, hvor der også er konkurrencer i kaninhop. Der er fri adgang.

Kenn Mikkelsen har netop vundet danmarksmesterskab med racen belgisk hare. Foto: Morten Dueholm
Foruden belgisk hare har Kenn Mikkelsen også dværgkaniner af racen blå hermelin zobel. Foto: Morten Dueholm
Kenn Mikkelsen er en af tre danske avlere, som har racen belgisk hare. Foto: Morten Dueholm
Diplomerne på væggen vidner om Kenn Mikkelsens mange flotte udstilings-resultater. Foto: Morten Dueholm
Kenn Mikkelsen har i årenes løb vundet masser af præmier. Foto: Morten Dueholm
Kaninerne tatoveres i ørene. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce