Annonce
Bjerringbro Avis

Kreativt og sjovt: De unges eget sted tager form

Tobias Feldborg, 20 år  og Isabella Dalum på 19 år, er blandt de 10-15 unge, der ofte kommer og giver en hånd med i omdannelsen af et forlængst lukket og nedslidt diskotek til et åbent ungdomshus for Bjerringbros unge. Foto: Jens P. Østergaard
"Broen" - de unges eget hus i det tidligere diskotek "Walk Inn" i Bjerringbro - tager form. Det tager tid - men er sjovt at være med til, lyder det fra nogle af de unge frivillige.
Annonce

Bjerringbro: - Det er virkeligt sjovt at være med til. Jeg ved ikke så meget om håndværk, men vi bliver sat godt i gang af Jonas.

19-årige Isabella Dalum, der er i en sabbatperiode efter gymnasiet, hygger sig med at være en del af den gruppe, som siden foråret har været i gang med at sætte det tidligere diskotek "Walk Inn" i Nørregade i Bjerringbro i stand så at sige til eget brug.

"Jonas" er identisk med 21-årige Jonas Boye Laugesen, der som nyudlært tømrer selv udfører en stor del af det håndværksmæssige, men også sætter andre unge, frivillige i sving.

Isabella Dalum, Tobias Feldborg og Jonas Boye Laugesen var blandt de unge, der tog imod og viste frem, da der blev holdt åbent hus på "Broen" i lørdags. Foto: Jens P. Østergaard

De unge - en kerne på 10-15 stykker og lige så mange, der af og til kigger forbi - er nemlig godt i gang med at skabe deres eget hus kaldet "Broen".


Det er virkeligt sjovt at være med til. Jeg ved ikke så meget om håndværk, men vi bliver sat godt i gang af Jonas

Isabella Dalum, frivillig i ungdomshuset "Broen"


Den lokale ungdomsforening, "Møllerne", står i spidsen for projektet og har indgået et lejemål med ejeren, ejendomsfirmaet KVN i Viborg. Lejeaftalen indebærer blandt andet, at de unge selv sætter lokalerne i stand mod til gengæld at være huslejefri indtil udgangen af 2020.

Indvendigt begynder ungdomshuset "Broen" i Bjerringbro at tage form. Men der mangler stadig end del, før huset er færdigt til brug. Foto: Jens P. Østergaard

Broen skal være et værested - og kulturhus med cafe, musik og ind i mellem fest i gaden. Men også et kreativt hus, hvor unge iværksættere kan holde til og udvikle nye forretningsideer.

Lørdag inviterede de unge til åbent hus. Ikke for at vise et færdigt projekt, for der er mildt sagt et stykke vej endnu. Men for at vise og fortælle om, at energien, viljen, visionerne og kreativiteten i hvert fald ikke fejler noget.

Under åbent hus-arrangementet på "Broen" havde Tobias Feldborg (th.) og Jonas Boye Laugesen medbragt deres mobile is- og kaffevogn, "Isfuglen", så gæsterne havde mulighed for at købe lidt til ganen og halsen. Foto. Jens P. Østergaard

Den åbne dør tog en del bjerringbroborgere imod - også nogle fra den voksne del - og dermed fik de syn for sagn i forhold til, hvad i hvert fald nogle af byens unge får tid til at gå med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Annonce