Annonce
Bjerringbro Avis

Lauritz.com i Bjerringbro: Genbrugsbutikken fyldt til bristepunktet

Det var alt lige fra malerier til messingting som vurderingsekspert, Jens Buch kiggede på.
Der var rift om ståpladserne og lang ventetid for at få vurderet sine ting, da Lauritz.com lørdag besøgte Danmissionsbutik i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Allerede ude på gaden foran Danmissions genbrugsforretning i Bjerringbro kunne man spotte, at der var noget særligt på færde. Her stod en automat, hvorfra man kunne trække et nummer, og indenfor i butikken stod folk som sild i en tønde med et nummer mellem hænderne og ventede tålmodigt.

Og tålmodighed skulle der til, for allerede inden den første time var gået hos genbrugsbutikkens vurderingsarrangement, havde over 50 trukket et nummer og de første spændte mennesker stod allerede ved døren inden klokken 11 hvor arrangementet med Lauritz.com startede.

To borde var stillet op, og her sad et par vurderingseksperter og tog - én efter é -, imod de spændte deltagere, der havde taget alt fra malerier til porcelæn og gammelt legetøj med, som de ønskede vurderet.

Ved et af bordene sad vurderingsekspert Jens Buch, og overfor ham sad Birgit Aarup, der havde taget turen fra Ulstrup med adskillige skrin samt et fotoalbum.

Birgit Aarup har samlet på antikviteter gennem mange år, og nu var hun nysgerrig for at høre lidt om værdien af disse ting.

- Det er et skrin lavet af keramiker Jais Nielsen, som også har arbejdet for Royal Copenhagen, og jeg vil mene, at det har en værdi af cirka 800 kroner, fortæller Jens Buch, der straks er mere i tvivl om det næste skrins værdi, og i det hele taget hvad det er lavet af.

- Jeg mener, det er elfenben, siger Birgit Aarup, hvortil Jens Buch hurtigt svarer, at det håber han ikke.

- Det er ikke godt, hvis det er elfenben, for det er efterhånden fy, fy at ligge inde med eller sælge sådan noget. Faktisk skal man i dag have en særlig tilladelse fra Skov- & Naturstyrelsen, hvis man vil sælge noget der er forarbejdet af elfenben, fortæller han.

- Det er et skrin lavet af keramiker Jais Nielsen, som også har arbejdet for Royal Copenhagen, og jeg vil mene, at det har en værdi af cirka 800 kroner.

Jens Buch, vurderingsekspert hos Lauritz.com

Annonce

Børn skal arve

Birgit Aarup hiver efterfølgende et album frem for at vise Jens Buch et afsyret skab og et standerur hun har stående hjemme.

- Der er desværre ikke megen værdi i antikviteter af den slags - men jeg vil til gengæld gerne prøve at sælge dine stole, siger han, der har opdaget, at der i billedet også står et sæt Wegner stole.

- De gamle antikviteter er ikke i høj kurs mere, ja de er nærmest i frit fald, til gengæld ligger alle pengene i de danske arkitekttegnede møbler og kunstgenstande, forklarer han og tilbyder Birgit Aarup sit visitkort og et muligt besøg i hendes hjem.

Birgit Aarup har dog ikke til sinds at sælge sine ting, hun er bare nysgerrig.

- Jeg har tre voksne børn, der også interesserer sig for antikviteter, og de skal selvfølgelig arve, siger hun med et smil.

Og sådan har mange af de fremmødte det nok denne dag.

Karen Margrethe Vestergaard har en gammel legetøjsbil med, som hun også er nysgerrig for at høre mere om. Hun må dog vente tålmodigt, for hun havde fået nummer 35.

- Det er en træbil, der er hentet hos Lego, da husmoderforeningen besøgte virksomheden i 50'erne. Efterfølgende er den havnet hos mig, og den har bare stået nede i kælderen, men jeg synes, det kunne være sjovt at vide lidt mere om den, også selvom den ikke er noget værd. Det kunne jo være, at Legomuseet gerne vil have den, siger Karen Margrethe Vestergaard.

Denne bil havde Karen Margrethe Vestergaard taget med. Den kommer oprindeligt fra Lego.
Man måtte trække et nummer, hvis man ville have noget vurderet. Det havde mere end 50 mennesker gjort.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce