Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal politiker vil have politistation tilbage til Bjerringbro

Det  var i 2017 at Bjerringbros sidste landbetjent, Kjeld Ejvind Jensen, pakkede kontoret og forlod byen. Arkivfoto: Morten Stricker.
Lokal folketingskandidat har kontaktet justitsministeren for at gøre opmærksom på ønske om nærpoliti i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Med i regeringens udspil til en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden er der et forslag om en nærhedsreform af politiet, som betyder oprettelsen af 20 nye nærpolitienheder samt tilførelse af ressourcer til 300 operative betjente til det borgernære politiarbejde i politikredsene.

Udmeldingen glæder folketingskandidat og byrådsmedlem Mads Panny (S), der slår på tromme for at oprette lokale politistationer i Bjerringbro.

Derfor har  Mads Panny været i dialog med Socialdemokratiets retsordfører, der lover at tage orienteringen med i de videre forhandlinger.

I forbindelse med Socialdemokratiets ønsker med politireformen tales der også om at udvide antallet af politistationer med 10 i Vestdanmark.

Står det til Mads Panny (S), der er byrådsmedlem i Viborg samt folketingskandidat, skal der igen være nærpoliti i både Karup og Bjerringbro. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Som situationen er lige nu, er der 60 politistationer i Jylland, men kun én eneste politistation i Viborg Kommune. Det er alt for lidt, og mange borgere i kommunen har rigtigt langt til en politistation. Samtidig har Viborg den niende højeste kriminalitetsrate i Jylland, siger Mads Panny og oplyser, at der sidste år blev anmeldt 3389 straffelovsovertrædelse i Viborg Kommune.

Derfor mener han, at der er et betydeligt behov for mere politi i en så stor kommune og peger på, at der kan placeres en lokalpolitistation i Bjerringbro og Karup.

For at sikre yderligere to politistationer i det midtjyske har Mads Panny været i kontakt med både justitsminister Nick Hækkerup og Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus.


Som situationen er lige nu, er der 60 politistationer i Jylland, men kun én eneste politistation i Viborg Kommune. Det er alt for lidt, og mange borgere i kommunen har rigtigt langt til en politistation.

Mads Panny, byrådsmedlem og folketingskandidat for socialdemokratiet


- Bjerringbro er præget af mange unge, hvor lokalbetjente med en fast hånd kunne gøre et meget nyttigt arbejde. Der er netop nedsat et korps af de frivillige Natteravne til at skabe tryghed i den store by. Det offentlige burde bidrage til den lokale tryghed med en politistation.

Han bakkes op af  den socialdemokratiske gruppeformand i Viborg byråd Niels Dueholm:

- Det er efterhånden mange år siden, at vi ved centraliseringen mistede lokalbetjente i byen, og jeg er ikke i tvivl om, at lokalbetjente vil øge trygheden i Bjerringbro, siger Niels Dueholm.

Mads Panny har en forventning om, at hvis det lykkes at få nærpolitistationerne til Bjerringbro og Karup, vil det betyde, at mindst fem lokalbetjente bliver tilknyttet, og der vil være en ugentlig åbningstid på mindst 15 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce