Bjerringbro: Til julens traditioner hører, at virksomheder giver deres kunder en lille erkendtlighed, som tak for årets samarbejde. I år er gaven fra den lokale møbelkoncernen Holmris B8 dog hverken vin eller chokolade men noget, som giver mening på længere sigt.
I samarbejde med Growing Trees Network Global har Holmris B8 i stedet for at give gaver fået plantet 8080 træer i Ghana. En gave, der glæder langt ind i fremtiden hos de fire landsbyer i Kura-området, som med skovene har fået jobs, mulige indtægter og mad på bordet.
Bæredygtig
I følge CSR-direktør hos Holmris B8, Steffen Max Høgh hænger julegaven godt sammen med virksomhedens strategi.
- I produktionen er vores største materialeforbrug træ, og vi arbejder målrettet med, hvordan vi kan balancere forbruget, så vi påvirker klimaet mindst muligt, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Træplantning har derfor især et klimaformål, dernæst vil træerne, nu de er plantet i fattige landsbyområder i Ghana, forhåbentlig også skabe en mere bæredygtig udvikling i området.
Frugttræer
I de fire skove er der blandt andet plantet frugttræer, som både giver mulighed for at høste udbytte, for at opnå skygge og for at stoppe den ellers tiltagende ørkendannelse.
Træerne plantes i samarbejde med det østjysk baserede Growing Trees Network Global, der har stor erfaring med at plante skove i Danmark.
Holmris B8 har finansieret træerne, og træplantnings-virksomheden udpeger et sikkert og egnet område, etablerer kontakten med landsbyerne og uddanner landsbyboerne, så de fremover kan vedligeholde skoven og maksimere det udbytte, der på flere måder gavner byen.
I følge medstifter af, og formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Jensen får julegaven stor betydning.
- Klimaforandringerne rammer hårdt hos den fattige befolkning i Kura-området. De nye lokale skove, hvor træerne lagrer CO2, mens de vokser, sikrer mad, økonomi og hjælp til køb af rent drikkevand i tørketid, siger han og tilføjer:
- Vi håber også, at det vil bidrage til at flere unge bliver boende i lokalområdet. I dag rejser cirka 60 procent af de unge rejser mod storbyen, fordi de ikke ser en fremtid i deres landsby. Skovene vil altså understøtte muligt liv i de fattige landsbyer, og forhåbentlig sætter det en positiv spiral igang.