Annonce
Bjerringbro Avis

Med nyt trafik-udspil ser Lars Haahr positivt på stations fremtid

Lars Haahr er positiv efter regeringens udspil på trafikområdet, hvor den forslår, at der gives 250 millioner kroner til forbedring af togstationer i Danmark. Pressefoto
Hvis alt går vel, skal der pumpes 250 millioner kroner ind en række danske stationer. Bjerringbro Station står på listen.

Bjerringbro: I sidste uge præsenterede regeringen sit nye infrastruktur-udspil, og her er der afsat 250 millioner kroner til at sikre mere liv på en række danske togstationer.

En af de udpegede stationer er Bjerringbro Station, og her er der allerede sat noget i gang, i og med at der er dannet en forening, som arbejder for at vedligeholde stationsbygningen samt skabe en attraktiv ramme for aktiviteter, der styrker de sociale aspekter for byens borgere.

I foreningens bestyrelse sidder blandt andre Lars Haahr, der også er  bypedel i Bjerringbro. Bypedellerne holder allerede til nede på stationen, men i snart halvanden år har bestyrelsen i Foreningen Bjerringbro Station - Byens hus,  arbejdet for at indgå en aftale med DSB Ejendomme enten i form af et køb af bygningen eller en lejekontrakt, så andre og større planer kan sættes i søen.

- Dette er stadig ikke helt på plads, men regeringens udspil bringer håb om, at der snart kommer skred i tingene, siger Lars Haahr, der samme med bestyrelsen har et ønske om, at integrere Bjerringbros togstation i DSB konceptet - 'oplevelsesstationen',  der giver mulighed for at styrke det lokale og samtidig læne sig op af de lokale ildsjæle.

- Hvis pointen med disse midler fra infrastruktur-udspillet er, at der skal skabes mere tryghed og trivsel på eksempelvis Bjerringbro Station, så skal man starte med at rengøre stationen ordentlig. Der er lige nu ikke særligt trygt på Bjerringbro Station, hvor det i venteværelset flyder med sølvpapir, som jeg antager bruges af stofmisbrugere, siger Lars Haarh.

Pynter med planter

I oplægget til DSB Ejendomme har foreningen Bjerringbro Station - Byens hus forslået DSB Ejendomme, at til fordel for en lempelig lejeaftale vil foreningen og bypedellerne tage sig af en større del af rengøringen.


Der er nogle fundamentale problemer med bygningen, som huller i fundamentet og vandskader på grund af utætte vandrør, der skal udbedres, og de udgifter håber jeg, at DSB vil påtage sig

Lars Haahr, medlem af Foreningen Bjerringbro Station - Byens hus


- Desuden har vi besluttet at gøre udenomsarealerne mere attraktive ved at tilplante alle kummer og plantekasser, som kommunen ikke automatisk planter til, med blomster, fortæller Lars Haahr.

Der har i et stykke tid været arbejdet på at anvende Bjerringbro Station til andet end blot togrejsende. Foto: Eskil Lyngsøe

Han største håb er, at der vil blive afsat penge fra DSB til at renovere stationsbygningen.

- Der er nogle fundamentale problemer med bygningen, som huller i fundamentet og vandskader på grund af utætte vandrør, der skal udbedres, og de udgifter håber jeg, at DSB vil påtage sig, siger Lars Haahr, der sammen med resten af bestyrelsen stadig står overfor den udfordring, at der skal laves en brandteknisk rapport, inden man kan tage overetagen i brug.

- Rapporten koster mindst 50.000 kroner, forklarer Lars Haahr, der gerne ser, at udlejer, det vil sige DSB ejendomme, også påtager sig denne opgave.

- Men indtil da koncentrer vi os om stueplanen, hvor vi ønsker at konvertere det område, hvor der nu er cykelopbevaring, til et køkken, for vi håber på at få en basal café-drift op at stå, hvor der i weekenden vil være en form for pop-up restaurant, forklarer Lars Haahr.

Han synes, at DSB Ejendomme har været meget imødekommende og kan sådan set godt forstå, at alle planer er blevet sat på hold på grund af corona.

- Men jeg håber, at der snart kommer skred i tingene, og jeg tror på, at det nok skal lykkes, siger han, der lige nu arbejder på at skabe så stor en betalende medlemsskare af foreningen som mulig.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce