Annonce
Bjerringbro Avis

Modstandsmand mindet

Fredag blev der lagt en krans ved frihedskæmpergraven i Thorsø. Privatfoto
Annonce

Thorsø: Søndagens gudstjenester var aflyst over det ganske land på grund af corona-virus, og derfor var der allerede fredag kransenedlæggelse ved frihedskæmpergraven på Thorsø kirkegård.

Dermed blev kransenedlæggelsen på netop den dag - 13. marts, hvor den dengang 20-årige Thorsø-borger Svend Egon Nielsen mistedede livet i Ryvangen i 1945. Han var nogle dage forinden blev taget til fange af tyskerne efter, at en tysk rigsret havde dømt ham til døden.

Svend Egon Nielsen var kontorelev i Aarhus, hvor han kom ind i modstandsbevægelse. En overgang var han arresteret af tyskerne men blev igen sat på fri fod. 29. januar 1945 gik han og flere gruppekammerater under jorden. Efter et ophold i Nordjylland kom han og en gruppekammerat 21. februar 1945 til Langå og blev anholdt af tyskerne, formentlig fordi en stikker havde angivet dem.

De blev først ført til Aarhus til forhør og siden til Vestre Fængsel i København. 13. marts 1945 dømtes de til døden ved tysk krigsret og henrettet samme dag i Ryvangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce