Annonce
Bjerringbro Avis

Niels Due Jensen åbner bøssemager-værksted og våbenhandel

Den tidligere koncernchef for Grundfos, Niels Due Jensen (t.v.), åbner bøssemagerværksted og våbenhandel på Pilevej 6 i Bjerringbro. Her er han sammen med Michael Olsen, som skal stå for den daglige drift. Foto: Morten Pedersen
Nyt liv i den tidligere bøssemager-bygning på Pilevej i Bjerringbro.

Bjerringbro: Den store svenskrøde træ- og murstensbygning på Pilevej 6 i Bjerringbro, som tidligere husede Bøssemageren, har stået tom, siden forretningen gik konkurs i 2015.

Men nu kommer der liv i bygningen, og jægere fra området kan se frem til, at der igen kommer et bøssemagerværksted i lokalområdet.

Det er ikke hvem som helst, som nu starter bøssemager-værksted i Bjerringbro, idet det er den tidligere koncernchef for Grundfos, Niels Due Jensen, som har købt bygningen og -  afhængig af corona-nedlukningen - 1. marts åbner bøssemagerværksted og våbenhandel der.

Den driftige mand har allerede ansat en bøssemager - Michael Olsen, og i øjeblikket arbejder en hær af håndværkere på at gøre en del af de godt 1700 etagekvadratmeter klar til værksted og våbenforretning.

 Niels Due Jensen glæder sig til at åbne bøssemagerværksted og våbenhandel. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Uddannet bøssemager

Niels Due Jensen er, som han siger, født lystfisker og jæger, og derfor lå det om ikke lige til, men inden for interessefeltet at åbne bøssemager-værksted.

Foruden at være uddannet smed og maskiningeniør er han også uddannet bøssemager - for mere end 50 år siden, nemlig da han som helt ung var sergent, først på Varde Kaserne og siden på Bådsmandsstrædes Kaserne i København, det område som siden blev til fristaden Christiania. Senere kom han til Prinsens Livregiment i Viborg, hvor han arbejdede som bøssemager.

Nu er han 77 år, men på ingen måde stoppet med at nyde livet og få gode idéer.

- Jeg købte bygningen for et halvt år siden, og jeg synes, at det kunne være sjovt at genåbne  bøssemager-værkstedet. Det er ikke noget, jeg forventer, at jeg skal tjene mange penge på, men hvis det kan løbe rundt, så er det fint, siger han.


Jeg købte bygningen for et halvt år siden, og jeg synes, at det kunne være sjovt at genåbne  bøssemager-værkstedet. Det er ikke noget, jeg forventer, at jeg skal tjene mange penge på, men hvis det kan løbe rundt, så er det fint.

Niels Due Jensen, tidl. koncernchef.


- Ja, det er mest for sjov. Jeg har jo tjent andre penge og kan gøre, hvad jeg vil, men jeg glæder mig til at se, om Michael kan få gang i forretningen, tilføjer Niels Due Jensen med et glad smil, da han i skarpt trav viser rundt først udenfor og bagefter inde i bygningen.

Michael Olsen (t.v.) er flyttet fra Sydfyn til Bjerringbro for at stå for Niels Due Jensens bøssemagerværksted og våbenhandel. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Håb om støtte

Niels Due Jensen forventer ikke, at han selv skal passe hverken værksted eller butik.

- Jeg vil kigge ind nu og da, og jeg håber da, at nogle af medarbejderne på Grundfos vil støtte mig og benytte sig af, at Bjerringbro igen får en bøssemager og våbenbutik, siger han, som selv var en flittig kunde i den gamle bøssemager-butik.

Og hvis de lokale ikke kommer lige med det samme, så har Michael Olsen allerede kunder, som vil komme fra både Sydfyn og København og få deres våben repareret hos ham.

- Man overlader jo ikke reparation af sine våben til hvem som helst. Det er på samme måde, som når man sender bilen til mekaniker, lyder det fra Michael Olsen, som i flere år har sejlet som maskinmester og også er uddannet bøssemager.

Han blev ansat hos Niels Due Jensen 1. december og er nu flyttet fra Sydfyn til en nyindrettet lejlighed i bygningen på Pilevej.

Bag det tidligere og nu også kommende bøssemager-værksted planlægger Niels Due Jensen at bygge et mekanikerværksted til Grundfos Hobby og Sportsforening. Foto: Morten Pedersen
Det bliver Michael Olsen (t.v.), som skal stå for den daglige drift af Niels Due Jensens bøssemagerværksted og våbenhandel. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce