Annonce
Bjerringbro Avis

Niels Due Jensens Plads: Ukrudt fjernes inden indvielse

Niels Due Jensens Plads er i øjeblikket fyldt med ukrudt, men der er håb forude. Foto: Hanne Bliksted
Stor aktivitet på Niels Due Jensens Plads før indvielse
Annonce

Bjerringbro: Selv om vilde margueritter og andet ukrudt står næsten knæhøjt mange steder på den nye Niels Due Jensens Plads, så er der håb forude.

- Jo vi ved godt, at der i øjeblikket er meget ukrudt, men vi er fortrøstningsfulde med hensyn til, at det er væk til indvielsen, siger ingeniør ved Viborg Kommunes Trafik & Veje Dan Yding Hahn Rasmussen.

- Problemet er, at når man flytter jord og genbruger det til for eksempel de små bakker i parken, og vi så sår græs og giver det gødning, så vælter ukrudtet frem, fordi vi ikke må sprøjte, siger han.

Planen er, at hele parken skal have en omgang med en buskrydder, før det hele er på plads, og desuden skal græsset eftersås, så eventuelle bare pletter forsvinder. Det er entreprenørfirmaet Salling, som har plantet parken til, og firmaet står også for vedligeholdelsen det første år.


Problemet er, at når man flytter jord og genbruger det til for eksempel de små bakker i parken, og vi så sår græs og giver det gødning, så vælter ukrudtet frem, fordi vi ikke må sprøjte

Dan Yding Hahn Rasmussen, ingeniør ved Viborg Kommunes Trafik & Veje


Hele denne uge har der været livlig aktivitet på hele pladsen, hvor både asfaltmaskiner og fejemaskiner har arbejdet på højtryk, og fra dag til dag tager pladsen mere og mere form. Nu kan man også se den store parkeringsplads, som mange mennesker jævnligt har efterlyst.

Etablering af pladsen med scene, springvand og skaterramper koster ca. 25 millioner kr.,  hvoraf det meste finansieres af Grundfos. Indvielsen af Niels Due Jensens Plads skulle egentlig have været i maj i forbindelse med Grundfos 75 års jubilæum, men  på grund af corona-situationen blev arrangementet udsat, og er nu planlagt til 12. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce