Annonce
Bjerringbro Avis

Ny skoleleder til Egeskovskolen ansat

Viborg Kommune har ansat Karina Degryr Thomsen som skoleleder på Egeskovskolen i Bjerringbro. Pressefoto.
Bjerringbros to skoler får igen, for en tid hver sin skoleleder. Karina Degryr Thomsen starter i sit nye job 1. juni.
Annonce

Bjerringbro: Da skoleleder Frank Dissing Jensen gik på pension fra Egeskovskolen 1. februar 2019, blev Bøgeskovskolens leder Søren Thomsen konstitueret leder for Egeskovskolen med den begrundelse, at fusionen af de to skoler var lige om hjørnet, og så kunne han godt klare begge lederjobs.

Det viste sig dog, at fusionen krævede langt mere forberedelsestid end først antaget. Ifølge Folkeskoleloven skal beslutningen om en fusion være taget inden 1. marts det år, hvor fusionen træder i kraft til august, men da planen for Bjerringbro-skolerne slet ikke er så langt, så kan de to skoler - hvis der er opbakning til det - først fusionere til august 2021. Derfor besluttede man hos Viborg Kommunes Børn og Unge at ansætte en leder på Egeskovskolen.

I løbet af marts og april har ansættelses-processen været i gang, og Viborg Kommune beretter nu, at valget er faldet på Karina Degryr Thomsen, der tiltræder som skoleleder på Egeskovskolen i Bjerringbro 1. juni.

Karina Degryr Thomsen er 55 år og kommer fra en stilling som skoleleder på Videbæk Skole i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hun har været siden 2009. Før det var hun lærer på Vemb Skole i Holstebro i otte år.

Hun er uddannet lærer, har en diplomuddannelse i offentlig ledelse og har desuden taget diplommoduler i samskabelse.

- Med Karina Degryr Thomsen får Egeskovskolen en skoleleder med solid ledererfaring. Samtidig bliver hun et stærkt bindeled i arbejdet på at gøre Egeskovskolen og Bøgeskovskolen endnu mere sammentømret. Jeg glæder mig til at byde Karina velkommen som en del af holdet i Viborg Kommune, siger Søren Aakjær der er fungerende skolechef i Viborg Kommune.

Karina Degryr Thomsen glæder sig også til at begynde på sit nye job.

- Jeg glæder mig til at blive en del af flokken på Egeskovskolen og fortsætte det tætte samarbejde, der allerede er med Bøgeskovskolen. Det er spændende opgave at få kørt de to skoler godt sammen. Og så ser jeg ikke mindst frem til at møde personalet og eleverne på skolen, siger hun.

Hvor længe, der skal være to skoleledere i Bjerringbro, er lidt uvist, eftersom en fusion af de to skoler sagtens kunne betyde, at en af de to lederjobs fjernes.

- Tanken er, at hvis det ender med én skole, på enten én eller to matrikler, at der er en samlende skoleleder på sigt. Hvordan, det ender, afhænger af byrådets beslutning, siger Søren Aakjær.

Karina Degryr Thomsen bor i Holstebro og har to voksne børn og to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce