Annonce
Bjerringbro Avis

Nyt fra det politiske maskinrum i Viborg Kommune

Martin Sanderhoff
Annonce

Umiddelbart ser det ud til, at vi får lavet et budgetforlig, hvor alle partierne i byrådet tilslutter sig – det er godt for samarbejdet og godt for kommunen. Flemming Gundersen står som så ofte udenfor.

Vi har fuldt fortjent fået tildelt flere penge med udligningsreformen – omkring 80 mio kr. årligt. Pengene er givet til kommunen, da vi har manglet penge til velfærdsområderne. Politisk har der været en del debat, om der skulle gives skattelettelser i stedet. Vi har med vores gruppeformand Niels Dueholm fastholdt, at pengene skal gå til velfærden, og det er lykkes! Den aftalte skattelettelse finansieres på anden vis.

Specielt på ældre- og socialområdet er der kommet en markant større tildeling af penge i perioden 2021-24. Det glæder mig rigtig meget. Skoleområdet fik allerede i 2020 en større tildeling af penge, og det har vi nu forøget, så der bliver bedre plads til at lave en endnu bedre folkeskole. Der er brug for, at vi får styrket folkeskolen, så færre forældre vælger privatskoler.

Lokalt er der stor grund til at glæde sig – det ser ud til, at vi langt om længe får plads i budgettet til en haludvidelse i Rødkærsbro. Halprojektet fra Nørreå kommer nu ind i Idrætsrådets analyse. Vi får forbedret trafikforholdene mellem Rindsholm og Rødkærsbro. Bjerringbro Idrætspark får midler til et nyt værksted. Der bliver afsat penge til renovering af vores mange broer, veje og cykelstier.

Alt i alt et rigtig godt budget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce