Annonce
Bjerringbro Avis

Online-succes på Viborg Bibliotekerne

Den lille pige med svovlstikkerne var også med i H.C. Andersen Paraden i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Viborg Bibliotekerne fik online-succes i vinterferien.

Bjerringbro: At rejse er at leve. Sådan lød forfatteren H. C. Andersens ordsprog, og han rejste om ikke verden rundt så da Europa tyndt. I mere end ni år af sit 70-årige liv var han på farten.

Mandag var han i skikkelse af skuespilleren Torben Iversen i Bjerringbro sammen med sin teatergruppe H. C. Andersen Paraden fra Odense. Og da børn og voksne på grund af corona-nedlukningen ikke kunne komme til forestillingen, så måtte forestillingen komme ud til børnene.

H.C. Andersen Paraden i Bjerringbro som online forestilling.

Dermed fik Viborg Bibliotekerne premiere på online-sending. Og faktisk sad der børn og voksne ved mere end 580 skærme og fulgte de små bidder af H. C. Andersens eventyr, som Iversen kædede sammen med at lave papirklip med figurer fra eventyrerne.

Annonce

Kakerlakker online

Mange borgere har også efterfølgende klikket sig ind på Viborg Bibliotekernes Facebookside og set teaterforestillingen. Torsdag middag - tre dage efter forestillingen - var livesendingen med H. C Andersen Paraden nået ud til 8100 Facebookbrugere.

Også onsdagens liveudsendelse fra kæledyrsdagen på Viborg Bibliotekerne var populær med kæledyrskonkurrence og boganbefalinger om kæledyr. Udsendelsen krævede fem kameraer, og den sending nåede ud til 7700 brugere. Publikum kunne blandt andet se kakerlakker, mus, marsvin og en lille hundehvalp. Dermed er Viborg Bibliotekerne på de to online ferieaktiviteter nået ud til godt 16.000 børn og voksne i vinterferien.

Målinger viser, at 90 procent af seerne primært kommer fra Region Midtjylland. Det er dermed en populær børneaktivitet i Viborg Kommune. Kulturkonsulent ved Viborg Bibliotekerne Marie Katrine Nørgaard Mathiasen glæder sig over den store interesse for online børneaktiviteter.

Annonce

Nødsituation

- Det er første gang, at vi laver en så stor livesending med fem kameraer, gæster og vært. Men selv om livesendingerne så at sige var en nødsituation, fordi bibliotekerne ikke afholder fysiske arrangementer på grund af corona-restriktionerne, så blev ferieaktiviteterne alligevel en stor succes. Vi oplevede mange henvendelser fra brugere, der så med bag skærmen sammen med deres børn, og som var vilde med teatershowet og dyrene, siger hun.


Men selv om livesendingerne så at sige var en nødsituation, fordi bibliotekerne ikke afholder fysiske arrangementer på grund af corona-restriktionerne, så blev ferieaktiviteterne alligevel en stor succes.

Marie Katrine Nørgaard Mathiasen, kulturkonsulent.


Også bibliotekets Testlab To Go pakker for børnefamilier er populære. De 40 børnepakker blev udlånt på mindre end en uge.

- Man kan låne To Go pakkerne helt frem til påske, så der bliver rig mulighed for at lege og lære med de sjove aktivitetspakker, som indeholder robotter, litteratur og kreativitet, siger Marie Katrine Nørgaard Mathiasen.

De to liveudsendelser bliver liggende på Facebooksiden, og kan således ses igen og igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Bjerringbro Avis

Rekord meget affald samlet op

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce