Annonce
Bjerringbro Avis

Politikerne sagde nej til ny bane: Naturen storsejrede i sin kamp imod crossklubben

Et delvist splittet byråd, hvor særligt Venstre-medlemmerne var uenige, sagde onsdag aften nej til en motocrossbane på Bjerring Hede. Foto: Morten Dueholm
En langstrakt sag fik sat et måske endeligt punktum, da politikerne i Viborg Byråd onsdag aften sagde nej til en motocrossbane på Bjerring Hede.

Bjerringbro/Viborg: - I en match imellem en støjende sportsgren og naturen, ja der må naturen vinde.

Sådan sagde SF's Elo Nielsen onsdag aften efter en intensiv debat om en af de sager, som byrådet har tumlet med i 14 år.

Og han fik ret. Bjerringbro Cross Klub kan godt indstille sig på, at dens drømme om at etablere en motocrossbane på Bjerring Hede må lægges i graven.

Afstemningen i byrådssalen endte med 25-4 til fordel for de jublende borgere, som både spændte og irriteret havde fulgt debatten fra deres pladser langs væggen.

Socialdemokratiets Mette Nielsen og Venstre-medlemmerne Michael Nøhr, Anders Korsbæk Jensen og Kim Dongsgaard var på det hold, der mente, at en økologisk forbindelseslinje samt områdets karakter af stilleområde ikke var væsentlige nok argumenter i forhold til det arbejde og de forholdsregler, som crossklubben kunne tage.

Særligt sidstnævnte rejste sig op og tog ordet flere gange. Kim Dongsgaard var tydeligt velforberedt og havde læst godt og grundigt på argumenter og fakta, og han appellerede til, at sagen blev gennemarbejdet på ny. Faktisk var han så vedholdende, at en mandlig tilhører hviskede til sin sidemand: "Årh, hold nu kæft …".

Jakob Ekberg appelerede til, at beboerne ved Bjerring Hede nu skulle have vished for fremtiden. Foto: Morten Dueholm

Håber på mere grundighed

Kim Dongsgaard stod klar med skemaer om støjgrænser og med citater fra Miljøstyrelsen, og han endte med at udlede, at området nok slet ikke burde være et stilleområde, al den stund at der i forvejen er larm fra trafikken i nærheden. Den larm, et par ugentlige motocrosstræninger ville tilføre, ville ikke ændre det store.

- Vi kan ikke lægge sagen i graven på det grundlag, vi har her. Jeg havde håbet, at to års planlægning var endt med mere substans, sagde han blandt andet og fik opbakning fra Michael Nøhr, som sarkastisk påpegede, at han vel knapt måtte køre igennem området i sin Skoda, hvis støjgrænserne stod til troende.

Partifællen Anders Korsbæk Jensen slog fast, at de økologiske forbindelseslinjer ikke i hans øjne udgjorde et problem. Sådan en har man også hos ham, og den går tværs igennem gylletanken.

- Tusserne finder en vej uden om. Det gør de nok også her, anførte han.

Annonce

Skylder dem ro

Men de var altså i undertal. Også internt i partiet. Claus Clausen (V) sagde om sagen, at den nok var den sværeste i hans tid som gruppeformand.

Jakob Ekberg (K) var også blandt de politikere, som tog ordet, og han slog fast, at det langt om længe var på tide at give beboerne i området en sikkerhed for, at de ikke får en crossklub som nye naboer.

- Vi skylder beboerne, at de får ro nu, og det får de kun ved, at vi melder klart ud. Hvis der skal etableres en motocrossbane, så skal det ske et sted, hvor det ikke går ud over naturen og beboerne, sagde han på sit partis vegne.

Han mødte enighed hos blandt andre Flemming Gundersen (Ø), som ikke undlod at påpege, at han og Dansk Folkeparti i en sjældent set alliance begge var enige om at afvise sagen allerede i 2017.

- Allerede dengang mente vi, at det var en dårlig idé. Når der skal være stille, så skal der ikke være en motocrossbane. De må finde et andet sted, that's it, sagde han.

Lone Langballe rejste sig herefter og mindede ligeledes om, at man dengang såvel som nu stemte for "ro på landet".

Hos flere af partierne var der en vis selvransagelse at spore - måske har man ikke været klare nok i spyttet, og måske har man med sin velvilje givet falske forhåbninger i alt for lang tid. Men ved afstemningen blev det altså tydeligt illustreret, at de forhåbninger nu kan pakkes væk. Til stor glæde for de fleste tilhørere ved årets sidste byrådsmøde.

Der var mødt en del tilhørere op til byrådsmødet. Mange af dem gik, da punktet om motocrossbanen var overstået. Foto: Morten Dueholm
Særligt Kim Dongsgaard fra Venstre talte ihærdigt for at sagen skulle genbehandles på et mere oplyst grundlag. Faktisk talte han så lidenskabeligt og længe, at én af tilhørerne fik hvisket "hold nu kæft". Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julelyset og træets stjerne kom med snestormen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Direktør forventer øget interesse fra unge efter vellykket besøg fra UU-vejledere

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Annonce