Annonce
Bjerringbro Avis

Sahl-institution vil rive en del af tidligere skole ned

Det er blevet en tradition, at de syv private børneinstitutioner i Bjerringbroområdet mødes én gang om året. I september 2019 var de alle som det ses på billedet i Vores Naturbørnehus i Sahl. Arkivfoto: Morten Pedersen
Udvalgsformand Per Møller Jensen (S) glæder sig over god økonomi i Vores Naturbørnehus.
Annonce

Sahl: - Økonomien i Vores Naturbørnehus er god. Vi har bedt om en drøftelse af, om vi måske kan rive en del af bygningen ned, fordi det er dyrt at vedligeholde.

Sådan lød det fra formanden for institutionens bestyrelse Jens-Peter Lundgaard efter, at Børne- og Ungdomsudvalget forleden diskuterede om Vores Naturbørnehus i Sahl kan få forlænget perioden med rente- og afdragsfrihed på restgælden i børnehusets bygninger.

Den nu lukkede Sahl Friskole købte i sin tid skolen af Viborg Kommune. For fem år siden overtog Vores Naturbørnehus bygningen og skylder stadig 450.000 kroner på lånet. Håbet er, at institutionen kan få udsat afbetalingen med fem år.

Jeg noterer mig, at budget og regnskab for ’Vores Naturbørnehus’ ifølge formanden ser fornuftigt ud, hvilket glæder mig.
Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget.
Annonce

Glæder over økonomi

Efter en kort drøftelse blev sagen sendt videre til Økonomi- og Erhvervsudvalget. Formand for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) undrer sig over, at institutionen ikke kan betale af på lånet, hvis økonomien ser fin ud.

- Samlet set andrager restgælden cirka 450.000 kroner, som over en rente- og afdragsperiode på for eksempel 10 år vil betyde cirka 45.000 kroner om året, som vel ikke er en stor månedlig udgift i en institution med en sund økonomi, siger Per Møller Jensen.

- Jeg noterer mig, at budget og regnskab for ’Vores Naturbørnehus’ ifølge formanden ser fornuftigt ud, hvilket glæder mig. Det kan vi jo så lade indgå i behandlingen i Økonomi- og Erhvervsudvalget, tilføjer Per Møller Jensen.

Annonce

Forkerte tal

Jens-Peter Lundgaard kritiserer, at forvaltningen har opstillet et budget for institutionen, som var baseret på forkerte tal og viste et underskud på 780.000 kroner i år, hvor bestyrelsen forventer et overskud på 58.500 kroner. Han erkender, at bestyrelsen afleverede ekstra oplysninger til sagen en dag for sent.

- Men tidsfristen var meget kort. Og jeg synes jo, at det også er i Viborg Kommunes interesse, at der bliver gjort noget ved den gamle skole. Vores Naturbørnehus har ikke brug for hele bygningen. Den kræver meget vedligeholdelse, og på sigt vil den skæmme byen. Derfor vil vi gerne, at en del af bygningen rives ned, og det er det vi har ønsket at drøfte med kommunen, siger Jens-Peter Lundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce