Annonce
Bjerringbro Avis

Samarbejde betyder 15 ekstra hjertestartere i Bjerringbro

Den ene af de to hjertestartere, som Grundejerforeningen Egeskov har sat op, er placeret på den fælles legeplads i området. Hjertestarterne er således tilgængelig i alle døgnets 24 timer og skabene er oplyst døgnet rundt.
Foreningen Bjerringbro Elværk giver 400.000 kroner til flere hjertestartere i Bjerringbro, og Tommy Langhave fra Lions Bjerringbro sørger for at de sættes op.

Bjerringbro: Når et menneske falder om med hjertestop, er hurtig hjælp afgørende. I Bjerringbro er der på nuværende tidspunkt 25 hjertestartere tilgængelige døgnet rundt. Men det antal bliver snart forøget med en hel del flere.

Det var en ansøgning fra Grundejerforeningen Egeskov til Foreningen Bjerringbro Elværk om penge til to hjertestartere, der satte gang i et samarbejde, der skal sikre, at der sættes yderligere 15 hjertestartere op i Bjerringbro og omegn.

Det fortæller Tommy Langhave, der sidder i bestyrelsen for den lokale grundejerforening, men samtidig også er medlem af Lions Bjerringbro.

Annonce

- Tonni Birk fra elværksforeningen kontaktede mig og spurgte, om ikke man i stedet for bare at give to hjertestartere til grundejerforeningen skulle oprette et samarbejde mellem Foreningen Bjerringbro Elværk, Lions Klub Bjerringbro og Røde Kors, fortæller Tommy Langhave, der kort efter kunne vende tilbage til Tonni Birk og fortælle, at alle parter var villige til at indgå i samarbejdet.

Aftalen er derfor blevet, at Foreningen Bjerringbro Elværk betaler de 15 hjertestartere - et beløb på cirka 400.000 kroner, mens Lions Bjerringbro betaler for installationen, og Røde Kors hvert år giver 15-20 personer  en introduktion i brug af hjertestartere.

De første par hjertestartere, dem der blev søgt penge til af Grundejerforeningen Egeskov, er blevet hængt op, og nu er Tommy Langhave gået i gang med at finde placeringer til de resterende hjertestartere.

- Jeg håber, at jeg møder den samme velvillighed rundt omkring i Bjerringbro i forhold til placering, som jeg har mødt i mit eget kvarter, idet der skal være adgang til strøm på de steder, hvor hjertestarteren skal hænges op, fortæller Tommy Langhave.

Hjælp til strøm

For selv om hjertestarterne er selvkørende med eget batteri, skal der alligevel tilsluttes strøm, idet beholderen, som hjertestarteren sidder i, skal holdes varm. Bliver hjertestarteren for kold, mister den sin effekt.

Grundejerforeningen Egeskov har hængt to hjertestartere op, og der er i den forbindelse også sat skilte op, der guider folk hen til, hvor hjertestarterne hænger. Foto: Christine Krüger Hansen

- Strømforbruget på hjertestarteren er cirka 400 kroner årligt, og de to grundejere i mit kvarter, som har sagt ja, får et godt afslag i kontingent til grundejerforeningen, fortæller Tommy Langhave, der håber, at der kan findes lignende løsninger andre steder i Bjerringbro.


Jeg håber, at jeg møder den samme velvillighed rundt omkring i Bjerringbro i forhold til placering, som jeg har mødt i mit eget kvarter, idet der skal være adgang til strøm på de steder, hvor hjertestarteren skal hænges op.

Tommy Langhave, medlem af Lions Klub Bjerringbro


- Lige nu er jeg så småt i gang med at finde placeringer til de 15 hjertestartere ved at kigge på kortet inde på Hjertestarter.dk. Her kan man se i hvilke områder, der ikke er hjertestartere,  og grundejerforeninger og lignende vil snart blive kontaktet. Det samme gælder de omkringliggende landsbyer, hvor der endnu ikke er opsat hjertestartere, siger Tommy Langhave og understreger, at det er meningen, at det er den enkelte grundejerforening  eller  landsbyforening, der skal betale for den årlige vedligeholdelse og opdatering af hjertestarteren, hvilket er en udgift på cirka 1100 kroner om året.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Så fløj den sidste fugl fra reden

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Skimmelsvamp truer: Sahl Præstegård skal rives ned

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Leg jer til større badesikkerhed

Bjerringbro Avis

Dansk BMX-rytter kører sig i OL-semifinale

Bjerringbro Avis

Ny genbrugsplads er klar til at åbne

Bjerringbro Avis

Så kom der altangitter på lejlighederne

Bjerringbro Avis

Næsten halvdelen af regionens borgere er færdigvaccinerede mod corona-virus

Bjerringbro Avis

Bålhytte og shelters på vej: 30 år gamle lærketræer bliver til bålhytte i Æbleskoven

Bjerringbro Avis

De mødte selv hinanden på dansegulvet: Kendt dansekro får nye forpagtere

Bjerringbro Avis

Nye kort: Sådan finder du vej langs Gudenå - hele vejen

Bjerringbro Avis

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home i Bjerringbro støtter lokal medmenneskelighed med ny pris

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Tid til at tøffe

Bjerringbro Avis

Ta' på vandring i Kompedal og hør om militærnægtere, flygtninge og tyske soldater

Bjerringbro Avis

Tange-par fejrer diamantbryllup

Bjerringbro Avis

Stor interesse for bæredygtigt byggeri: Nye rækkehuse på Hindbærkrattet er alle lejet ud

Bjerringbro Avis

Ny petanquehal skal helst være grøn

Bjerringbro Avis

Overskud på næsten 20.000 kroner: Dagplejeres lokale Stafet for Livet kostede en tånegl

Bjerringbro Avis

Pensionisterne står parat: Oasen klar til genåbning

Bjerringbro Avis

Status på Busbjerg efter sidste forestilling: Ingen buksevand til instruktøren i år

Bjerringbro Avis

Annemette Tange Callesen går i sin mors fodspor på mere end en måde

Bjerringbro Avis

Indbrudstyv fandt en bilnøgle og kørte afsted: Politiet efterlyser hvid Audi

Bjerringbro Avis

Farvel til "Småt brændbart" og "Deponi"

Bjerringbro Avis

Ny plads er blevet børnenes foretrukne vandland og legeområde i Bjerringbro

Annonce