Annonce
Bjerringbro Avis

Samarbejde betyder 15 ekstra hjertestartere i Bjerringbro

Den ene af de to hjertestartere, som Grundejerforeningen Egeskov har sat op, er placeret på den fælles legeplads i området. Hjertestarterne er således tilgængelig i alle døgnets 24 timer og skabene er oplyst døgnet rundt.
Foreningen Bjerringbro Elværk giver 400.000 kroner til flere hjertestartere i Bjerringbro, og Tommy Langhave fra Lions Bjerringbro sørger for at de sættes op.

Bjerringbro: Når et menneske falder om med hjertestop, er hurtig hjælp afgørende. I Bjerringbro er der på nuværende tidspunkt 25 hjertestartere tilgængelige døgnet rundt. Men det antal bliver snart forøget med en hel del flere.

Det var en ansøgning fra Grundejerforeningen Egeskov til Foreningen Bjerringbro Elværk om penge til to hjertestartere, der satte gang i et samarbejde, der skal sikre, at der sættes yderligere 15 hjertestartere op i Bjerringbro og omegn.

Det fortæller Tommy Langhave, der sidder i bestyrelsen for den lokale grundejerforening, men samtidig også er medlem af Lions Bjerringbro.

Annonce

- Tonni Birk fra elværksforeningen kontaktede mig og spurgte, om ikke man i stedet for bare at give to hjertestartere til grundejerforeningen skulle oprette et samarbejde mellem Foreningen Bjerringbro Elværk, Lions Klub Bjerringbro og Røde Kors, fortæller Tommy Langhave, der kort efter kunne vende tilbage til Tonni Birk og fortælle, at alle parter var villige til at indgå i samarbejdet.

Aftalen er derfor blevet, at Foreningen Bjerringbro Elværk betaler de 15 hjertestartere - et beløb på cirka 400.000 kroner, mens Lions Bjerringbro betaler for installationen, og Røde Kors hvert år giver 15-20 personer  en introduktion i brug af hjertestartere.

De første par hjertestartere, dem der blev søgt penge til af Grundejerforeningen Egeskov, er blevet hængt op, og nu er Tommy Langhave gået i gang med at finde placeringer til de resterende hjertestartere.

- Jeg håber, at jeg møder den samme velvillighed rundt omkring i Bjerringbro i forhold til placering, som jeg har mødt i mit eget kvarter, idet der skal være adgang til strøm på de steder, hvor hjertestarteren skal hænges op, fortæller Tommy Langhave.

Hjælp til strøm

For selv om hjertestarterne er selvkørende med eget batteri, skal der alligevel tilsluttes strøm, idet beholderen, som hjertestarteren sidder i, skal holdes varm. Bliver hjertestarteren for kold, mister den sin effekt.

Grundejerforeningen Egeskov har hængt to hjertestartere op, og der er i den forbindelse også sat skilte op, der guider folk hen til, hvor hjertestarterne hænger. Foto: Christine Krüger Hansen

- Strømforbruget på hjertestarteren er cirka 400 kroner årligt, og de to grundejere i mit kvarter, som har sagt ja, får et godt afslag i kontingent til grundejerforeningen, fortæller Tommy Langhave, der håber, at der kan findes lignende løsninger andre steder i Bjerringbro.


Jeg håber, at jeg møder den samme velvillighed rundt omkring i Bjerringbro i forhold til placering, som jeg har mødt i mit eget kvarter, idet der skal være adgang til strøm på de steder, hvor hjertestarteren skal hænges op.

Tommy Langhave, medlem af Lions Klub Bjerringbro


- Lige nu er jeg så småt i gang med at finde placeringer til de 15 hjertestartere ved at kigge på kortet inde på Hjertestarter.dk. Her kan man se i hvilke områder, der ikke er hjertestartere,  og grundejerforeninger og lignende vil snart blive kontaktet. Det samme gælder de omkringliggende landsbyer, hvor der endnu ikke er opsat hjertestartere, siger Tommy Langhave og understreger, at det er meningen, at det er den enkelte grundejerforening  eller  landsbyforening, der skal betale for den årlige vedligeholdelse og opdatering af hjertestarteren, hvilket er en udgift på cirka 1100 kroner om året.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julen synges ind af populært Viborg-kor

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Annonce