Annonce
Bjerringbro Avis

Stor interesse for at blive Natteravn i Bjerringbro

Tirsdag holdt Bjerringbro Byforum en intro-møde om opstart af Natteravne i Bjerringbro. Foto: Lars Christiansen
Opstartsmøde om natteravne i Bjerringbro var velbesøgt - mere end 20 voksne ønsker at iklæde sig de gule jakker og tilbyde tryghed i Bjerringbros natteliv.
Annonce

Bjerringbro: Der er behov for, at voksne mennesker holder øje med nattelivet i Bjerringbro. Godt nok er der ikke nogle diskoteker eller værtshuse, som de unge kan frekventere, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er liv i gaden om aftenen - især de varme sommeraftener indbyder til ungdomsliv nede ved Gudenåen.

Det kan godt give sig udslag i meget støj, ophobning af affald og så sent som for et par uger siden decideret ballade, der krævede at politiet måtte tilkaldes.

Allerede efter den varme sommer i 2018, begyndte man i Bjerringbro og hos Byforum at tale om at oprette en gruppe af voksne, der kunne skabe mere tryghed i nattelivet og tirsdag havde Byforum inviteret til en informationsmøde beregnet på at starte et frivilligt korps af Natteravne op i byen.

Vært ved mødet var Michael Jensen, der er formand for BIF fodbold, men også sidder med i bestyrelsen hos Bjerringbro Byforum, og han var meget positiv over fremmødet samt resultatet af mødet.

- Mellem 20 og 25 mennesker mødte op, og de valgte stort set alle at melde sig til det nye netværk, fortæller Michael Jensen.

På mødet var der besøg Leif Christiansen, der er chefkonsulent hos Natteravnene samt Pernille Cornelius, der er formand for Natteravnene i Viborg.

- Bjerringbros Natteravne bliver en underafdeling af Natteravnene i Viborg, hvilket betyder, at vi ikke skal til at skabe en lokalforening med alt hvad det indebærer, forklarer Michael Jensen.

Der var god tilslutning, og stort set alle mødedeltagerne valgte at skrive sig op som fremtidige Natteravne. Foto: Lars Christiansen

Næste skridt i processen er et tre-timers intromøde onsdag den 24. juni. Her vil dem, der har meldt sig som Natteravne, blive klædt på til, hvordan de skal "møde" de unge ude i nattelivet.

På mødet tirsdag blev der også talt om, hvor Natteravnene påtænker at gå.

- Der blev talt en del om området ved åen samt på byens legepladser og ved den nye Niels Due Jensens Plads, når den står færdig, alle sammen steder hvor de unge kan sidde, fortæller Michael Jensen, der dog understreger, at Natteravnene først og fremmest er sat i verden for at skabe tryghed blandt de unge.

Annonce

Kram og en sludder

- Det er ikke os, der skal blande os i, hvor meget de unge drikker, det er forældrenes ansvar. Vi er ikke vagter, og det er ikke os, der kommer til at ringe til politiet, hvis der er behov for det, det må andre tage sig af, siger Michael Jensen.

En af de voksne mennesker, der deltog ved mødet tirsdag er Trine Lind, der selv er mor til to teenagere på henholdsvis 15 og 16 år.

- Jeg har to unge mennesker, der også engang imellem fortæller mig, at der altså foregår nogle ting i byen om aftenen og natten, og jeg havde allerede i forvejen overvejet, om jeg ikke en gang i mellem skulle en tur ned i byen og langs åen om aftenen, for lige at fornemme stemningen, så initiativet med Natteravnene passer perfekt på mig, siger hun, der overhovedet ingen betænkeligheder har med at blive Natteravn efter mødet.

- For mig er det meget vigtigt, at vi kan være med til at skabe lidt tryghed, og jeg er fuldt ud med på, at vi ikke er noget vagtværn. Faktisk skal vi tænke rigtig meget over den tilgang, som vi voksne skal have overfor de unge - det skal jo absolut ikke opfattes som en "jagt"". Tværtimod handler det om at få en sludder med de unge og give en krammer, siger Trine Lind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce