Annonce
Bjerringbro Avis

Vi er Viborg inviterer alle til dialog om fremtidens handels- og byliv

Hvordan skal fremtiden for Viborg og Bjerringbros midtbyer se ud? Det kan alle komme med deres besyv med den 20. april. Arkivfoto: Jesper Maagaard
På et webinar kan alle interesserede byde ind med deres tanker om fremtiden for Viborg og Bjerringbros bymidter.

Viborgegnen: Hvordan kan vi sammen udvikle handels- og bylivet i Viborg Kommune? Hvilket udgangspunkt har vi - og hvor skal vi hen?

Således lyder spørgsmålene fra handelsforeningen "Vi er Viborg", der sammen med Viborg Kommune opfordrer alle med interesse for byliv, detailhandel, byudvikling, investeringer, udlejning med videre til at deltage i et webinar den 20. april.

Her vil Per Nyborg fra ICP (Institut for Center-planlægning) præsentere resultaterne af kommunens detailanalyse og komme med forslag til udviklingsmuligheder i Viborg og Bjerringbro.

Annonce
Per Nyborg fra ICP vil på mødet præsentere resultaterne og forslag fra detailanalysen.

Analysen blev bestilt af byrådet sidste år og afsluttet i september. Som beskrevet dengang lød det i rapporten, at der trods et fald i antallet af butikker i midtbyen hen over de senere år stadig er grundlag for en stærk og levende bymidte - men kun hvis der bliver gjort en aktiv indsats for at vedligeholde og udbygge mulighederne i området.

Helle Sørensen fra Vi er Viborg opfordrer alle interesserede til at deltage.

- Vi vil gerne give alle en fælles platform af viden og konkrete fakta at tale ud fra, lyder det fra Helle Sørensen, der glæder sig til at høre Per Nyborg fortælle om aktuelle trends - også set i lyset af corona-situationen.

- Viborg midtby genåbner, og vi er godt på vej. Vi glæder os naturligvis meget til, at butikkerne i Sct. Mathias Centret og byens restauratører får lov til at følge med. At se et nedlukket Viborg har været en skræmmende oplevelse. Derfor oplever vi i øjeblikket en enorm stor opbakning til vores midtby fra alle sider: hele områdets erhvervsliv, ejendomsejere, borgere, kultur- og idrætsliv, kommune og så videre, siger Helle Sørensen og fortsætter:

- Alle kæmper for og insisterer på, at vi fortsat vil og skal have en skøn og levende midtby med spændende specialbutikker, lækre caféer og restauranter, torve med udeservering, musik og underholdning og små oaser med plads til leg og ophold. Opbakningen er stor - og der er mange gode tiltag på vej.

Tilmelding til webinaret den 20. april kan ske via Vi er Viborgs website vierviborg.dk.


Alle kæmper for og insisterer på, at vi fortsat vil og skal have en skøn og levende midtby med spændende specialbutikker, lækre caféer og restauranter, torve med udeservering, musik og underholdning og små oaser med plads til leg og ophold.

Helle Sørensen, direktør Vi er Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce