Annonce
Ugeavisen Bramming

12-årige Victor klippede det røde bånd: Det er ligesom på film!

12-årige Victor Ehlers var med en gylden saks med til at klippe den røde snor, da spejderhuset i Bramming lørdag blev genindviet. Foto: Martin Wilde
De var en hel stribe, alle klædt i blå uniformer. De bare ventede, hver især udstyret med en gylden saks, på at der blev talt ned. En 12-årige Victor Ehlers var en af dem, der lørdag klippede røde bånd over, da spejderhuset blev genåbnet.

Bramming: Tre, to, en, nu!

Hvor mange sekunder skal der gå, før et langt rødt bånd er klippet i mange stykker af et utal gyldne sakse? Et sekund. Måske to.

I hvert fald ikke flere end to. For så hurtigt gik det lørdag formiddag, da en lang række blåklædte spejdere fra Kaj Lykke Spejdergruppe i Bramming fik lov til at klippe det røde bånd over som et symbol på, at nu er det 67 år gamle spejderhus på Bakkevej endelig er både om- og udbygget.

Annonce
Tre. To. En Klip! Alle spejdere ikædt uniform måtte være med til at klippe den røde snor. Det er Victor med den grønne cykelhjelm. Foto: Martin Wilde

- Hvis man kommer i uniform, så må man være med til at klippe snoren over, sagde spejderformand Kristina Falther og tilføjede:

- Så vi skal have mange gyldne sakse.

Som på film

Det havde hun - i en kurv. En af dem lånte 12-årige Victor Ehlers, der allerede kl. 10.30 var klar til at klippe snoren. Men tålmodighed  er en dyd. Først skulle der lige holdes taler, og de mange sponsorer skule takkes. Enkelte sponsorer talte og takkede for at få lov til at være med i projektet. Så var det tid til det gyldne klip.

Der skulle mange gyldne sakse til, for alle spejdere iklædt uniform måtte være med til at klippe den røde snor. Foto: Martin Wilde

- Det er første gang, jeg har klippet en rød snor. Der fedt! Det er ellers kun i film, jeg ser det.

Victor Ehlers har taget plads ved et af de nye plankeborde i spejderhuset. Han sidder med saksen i hånden og med et smil næsten så bredt som resten af ansigtet. Dels fordi han var med til at klippe snoren, dels fordi han synes, det nye spejderhus er flot.

- Når jeg klipper snoren, siger vi goddag til det nye og lægger det gamle bag os, siger han ret filosofisk og spørger så:

Annonce

Det er helt vildt

- Kender du det gamle spejderhus? Det her er helt vildt, det der er sket. Det er som om det hele er helt omvendt. Før var der køkken der, nu er det der, fortæller Victor Ehlers og peger rundt i forskellige retninger:

- Og det er helt nye ting. Også bordene og bænkene her!

Det er første gang, jeg har klippet en rød snor. Der fedt! Det er ellers kun i film, jeg ser det.

Victor Ehlers, spejder

Egentlig gør det ikke så meget, at der er kommet nye borde og bænke indenfor, for Victor og spejderne i hans gruppe er alligevel mest udenfor.

Det var muligt at få en tur i kano på Skøjtesøen. Foto: Martin Wilde

- Det er ikke så tit, vi er inden for. Men når vi skal være et, så er det rart, at der er god plads. Jeg tror, det kan få flere til at gå til spejder. Jeg har spurgt flere af mine venner, men de har nok ikke lyst, siger Victor og undrer sig lidt over den manglende lyst hos hans venner til det gode spejderliv.

Annonce

Det, vi ikke må hjemme

- Det er fedt. Vi hygger og så kan vi gøre ting, vi ikke må derhjemme. Vi laver bål og bruger økser!

Små mærker på skulderen af uniformen viser, at den er god nok. Victor har bestået flere prøver. Faktisk flere, end tegnene på skulderen afslører.

- Jeg har tre tegn liggende derhjemme. De skal sys på min nye uniform, for jeg skal have en ny og større.

Sådan er det jo med drenge, der er 12 år. De vokser i størrelse.

Flagene var hejst lørdag ved spejderhuset i Bramming, hvor flere end 100 interesserede borgere kiggede forbi til indvielsen af det om- og udbygede spejderhus. Spejderne åbner huset for, at andre kan benytte det, når ikke spejderne selv benytter huset, og foreløbig er der lavet en aftale med Sct. Georgs Gildet. Foto: Martin Wilde

Det samme håber Kaj Lykke Spejderne i Bramming på at gøre, nu hvor det nye, handicapvenlige spejderhus med moderne indretning og indbygget klimaanlæg blev taget i brug på Sct. Georgsdag. Og det var ikke helt tilfældigt, for Sct. Georg er spejdernes skytshelgen.

Spejderhuset

Kaj Lykke Spejdernes spejderhus på bakkevej i Bramming er oprindelig bygget i 1955.

Dengang lå huset uden for byen - nu ligger det nærmest midt i byen.

Gennem det seneste års tid er huset om- og udbygget med nyt stort samlingsareal, nye køkkener og toiletforhold samt nyt varmesystem.

Samtidig er huset gjort handicapvenligt, så det nu fremtræder i et samlet plan, og der kan komme kørestole ind i og rundt i huset.

Det har kostet 2,2 millioner kroner, som Kaj Lykke Spejderne som er samlet ind hos sponsorer og hos fonde.

Spejderne og deres forældre har selv lagt arbejde i projektet svarende til en værdi af 200.000 kroner.

Det var muligt at få en tur i kano på Skøjtesøen. Foto: Martin Wilde
Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce