Annonce
Ugeavisen Bramming

17 lejligheder er klar til indflytning i september

Blokken på ”blodbøgs-hjørnet” ud mod Sct. Knuds Allé og Skolegade er i tre etager. Her mangler endnu den ydre beklædning af brændt tegl, som blandt andet ses på nabobygningen, der kun er i to etager. Foto: Kirsten Enevoldsen
Endnu 50 interesserede lejere kontaktes i nær fremtid, og til februar-marts næste år ventes alle 51 lejligheder i Bramminghus at være udlejet og beboet.
Annonce

BRAMMING: 1. september flytter de første beboere ind i Bramming Boligforenings nye byggeri, Bramminghus med 51 boliger på rådhusgrunden ved Sct. Knuds Allé/Skolegade midt i byen.

Der er 17 lejligheder i den først færdige karré, og selv om der er sendt besked ud til 50 ansøgere, er der endnu kun indgået én enkelt lejekontrakt, oplyser boligforeningens formand, Bo Langendorff:

-De 17 lejligheder ligger i en to-etagers blok uden elevator, og mange af dem, vi har kontaktet, har meldt tilbage, at de foretrækker en lejlighed, hvortil der er elevator.

-Vi sender derfor nu tilbud ud til yderligere 50 af de borgere, der har skrevet sig op som interesserede. Og hvis nogle, der endnu ikke har skrevet sig op, skulle være interesserede, tager vi stadig imod ansøgninger, siger Bo Langendorff, der forventer, at alle 51 lejligheder i forskellige størrelser er udlejet og beboet til februar-marts næste år.

Speciel teglbeklædning

De fem boligblokke, som Bramminghus består af, fremstår med en helt speciel ydre beklædning, som adskiller sig fra almindeligt murstensbyggeri:

-Jeg mener, det er noget italiensk inspireret, siger boligforeningens formand, Bo Langendorff.

-Det er brændt tegl, der så bankes op på lægter, og i bund og grund er det tagsten som på gamle huse, hvor brændingen giver et fint nuanceret farvespil.


Hvis nogle, der endnu ikke har skrevet sig op, skulle være interesserede, tager vi stadig imod ansøgninger

Bo Langendorff


Annonce

Omkring 100 mio. kroner

Byggeriet af de attraktivt beliggende boliger blev påbegyndt for mindre end et år siden, og til trods for både en konkurs og en corona-situation undervejs er alt gået planmæssigt.

Det er Boligkontoret Danmark, der er rådgiver for bygherren, Bramming Boligforening, og Bo Langendorff anslår, at de samlede udgifter til byggeriet løber op i omkring 100 mio. kroner.

De kommende lejere er både nuværende beboere i andre af boligforeningens ejendomme, men også i vid udstrækning seniorer, der vælger at sælge deres hus for at flytte i lejebolig med deraf følgende mindre arbejde med have og vedligehold.

Her ses tydeligt den specielle facade-beklædning af brændt tegl med et nuanceret farvespil. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Men også unge mennesker og børnefamilier viser interesse for Bramminghus, og vi håber, at der bliver tale om en såkaldt blandet beboer-sammensætning og folk fra forskellige lag i samfundet. Vi ser i boligforeningen mangfoldighed som et plus, siger Bo Langendorff.

Annonce

Forskellige boligtyper

De 51 boliger er fordelt med fire 2-værelses lejligheder på 665 kvm. til en månedlig husleje på omkring 4.000 kroner, 16 tre-værelses på 76-93 kvm. til 5.000 - 6.500 kroner i husleje og 31 fire-værelses lejligheder på 102 – 111 kvm. til mellem 7.000 og 8.000 kroner i månedlig husleje.

Halvdelen af byggeriet er tilgængelige seniorvenlige boliger med elevator-adgang, mens den anden halvdel er almindelige lejeboliger med trapper. De fleste af boligerne har desuden egen altan eller terrasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce