Annonce
Ugeavisen Bramming

Antenneforening uden tv?

Antenneforeningen Øst i Bramming blev stiftet i 1970 for at hente flere tv-kanaler til medlemmerne - hvilket dengang var tre tyske tv-kanaler foruden den ene danske. Det skete ved hjælp af en høj mast med antenner. Om nogle år er det måske helt slut med gammeldags flow-tv, og måske vil antenneforeningen i fremtiden blot fungere som bredbåndsnet. Arkivfoto: Jakob Schultz
Annonce

Bramming: Antenneforening Øst fylder 50 år i år. Da antenneforeningen blev stiftet i 1970, var det for at få bedre tv-signaler, og for at kunne tage de dengang tre tyske tv-kanaler, udover den ene danske fra Danmarks Radio. Siden 1980’erne er antallet af tv-kanaler eksploderet, og i de senere år er streaming – altså det at se tv via internet – blevet populært. Det ses også hos Antenneforening Øst, som pr. januar 2019 havde 28 medlemmer, der udelukkende fik bredbåndsforbindelse gennem antenneforeningen, men ikke købte nogen af tv-pakkerne. Ved nytår i år var dette tal mere end fordoblet til 66 medlemmer.

- Det er vist unge, som kun har bredbånd. Og så har de streaming, siger formanden for Antenneforening Øst i Bramming, Johannes Jørgensen.

Han regner med, at de nuværende tv-pakker, man køber som medlem af antenneforeningen, kan være fortid om bare fem til ti år.

- Det går hurtigt med udviklingen indenfor streaming. Man giver de nuværende tv-pakker fem til ti år. Så bliver antenneforeningen måske bare en bredbåndsudbyder.

Læs også: Tabet af Discoverys tv-kanaler koster antenneforening 106 medlemmer

Læs også: Discovery oplever massiv tilvækst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce