Annonce
Ugeavisen Bramming

August bygger bro mellem Kina og Bramming

Jeg har haft nogle dejlige og meget lærerige måneder her i Bramming, siger August Bromark, der snart pakker kufferten for at rejse ud at arbejde på Polytechs kinesiske afdelinger. Foto: Polytech
28-årig trainee på Polytech A/S I Bramming taler flydende kinesisk og rejser i slutningen af august østpå for at arbejde i salg og marketing på vindmøllegigantens kinesiske afdelinger.

BRAMMING: Det hele begyndte, da nu 28-årige August Bromark fra Kerteminde holdt sabbatår som backpacker i Australien. Her traf han på sin rejse en masse vesterlændinge, som han snakkede meget med. Han mødte dog endnu flere kinesere, som han også forsøgte at snakke med:

-Det gik okay – sådan med fagter og mimik. Men mange af de vesterlændinge, jeg tilbragte tid med, var ikke til sinds at gøre meget for at kommunikere med kineserne. Det undrede mig, og jeg begyndte at tænke, at ”vi” jo godt kunne prøve at lære deres sprog.

-For altså: Sproget er en vigtig brik for bedre at forstå andre kulturer, og det er nøglen til at lære andre mennesker at kende og til at komme i kontakt med andre mennesker. Til at skabe dialog.

Annonce

-Så jeg besluttede mig for at studere kinesisk, og det har jeg virkelig aldrig fortrudt.

Studerede kinesisk

August er i den grad indbegrebet af blomsten af Danmarks ungdom. Open minded, smilende, positiv. Klør på – uanset hvad opgaven lyder på.

Og selvfølgelig meldte han sig på Aarhus Universitet – på linjen ”globale områdestudier” og med fokus på kinesisk.

-Det var SÅ spændende. Jeg blev bidt af det. Kinesisk er et sprog baseret på toner. Der er fire toner og en neutral tone: Lige, opadgående, opadgående med knæk og faldende. Dette fangede mig, fordi det var så anderledes fra sprog, jeg tidligere har beskæftiget mig med, fortæller August – med efternavnene Damsgård Bromark. Jeg har altid spillet meget musik, været kirkesanger, så denne del af sproget som mange finder svært og besværligt at lære fordi det er anderledes, var faktisk én af de dele, der tiltalte mig mest ved at lære kinesisk.

Han tog sin bachelor og bestod med glans på universitetet – som kun seks ud af de 35, der begyndte på kinesisk-linjen, gjorde. Og så ofte han overhovedet kunne, rejste han til Kina:

-Jeg erfarede hurtigt, at den bedste måde at få sproget helt ind på rygraden på, er at være til stede der, hvor det tales. Kulturen. Tankegangen. Mine sommerferier stod der altid Kina på. Jeg har både tilbragt tid i de store byer, ude på landet. Jeg har boet på klostre i Sydkina og mødt masser af spændende mennesker.

Arbejde på ambassaden

-Så fik jeg arbejde på den danske ambassade i Kina, og her stødte jeg første gang på Polytech. Spændende virksomhed. Fokus på bæredygtighed i højeste, teknologiske potens. SÅ blev jeg også bidt af Polytech.

-Jeg kombinerede mine kinesiske sprogfærdigheder med interessen for salg og marketing. Og nu er jeg altså trainee her i Bramming.

-Og jeg er flyttet herover. Siden 15. marts har jeg boet på værelse her i byen. Via Air B&B. Bramming er en dejlig by, og jeg holder meget af min daglige løbetur ud omkring Tømmerby og Sneum å. Og jeg har medlemskort til træningscentret Pulsn lige her henne ad vejen.

August Bromark: Jeg har været rigtig glad for at lære Bramming at kende. Her er smukt, her er alt hvad jeg har brug for, og så ligger byen jo virkelig centralt. Foto: Polytech

-Og så er Polytech en spændende virksomhed med positive og top-motiverede medarbejdere, og vi havde for nylig et kanon-arrangement med Johnny Madsen fra Fanø, fortæller August, hvis fremtidige rolle bliver at være brobygger mellem de tre kinesiske afdelinger: Wuxi med 100 ansatte, Shanghai med 25 ansatte og Beijing med 20 ansatte og den danske organisation.

Brobygning i praksis

Når den danske højsommer er ovre, rejser August derfor til Kina for på én gang at møde kineserne på deres egen banehalvdel og arbejde for Polytech.

Brobygning i praksis!

-Og jeg glæder mig helt vildt, siger han ligeud. Kineserne er dejlige mennesker. De har intet alfabet som vi kender det. De har derimod 61.000 tegn i deres største ordbog, som jeg kender til. Jeg kan efterhånden omkring 5-6.000 af dem, og jeg er i gang med at ta’ en eksamen på det højeste sprogniveau, fortæller August, der også hver dag ser og læser nyhederne fra det kæmpestore land derovre i Asien, hvor der på alle måder også er stor forskel på syd og nord:

-For eksempel er folk nordpå markant højere end i syd, hvor jeg gebærder mig bedre – sådan rent højdemæssigt siger August med et glimt i øjet.

Og foruden at tale flydende kinesisk spiser August også med pinde, når han er derovre:

-Altid. Det kan være svært at lære lige i begyndelsen, men når det først sidder, er det meget praktisk. Pindene i den ene hånd, og så kan jeg surfe på mobilen med den anden. Maden er helt fantastisk. Min livret er nudler nordpå, mens man i syd spiser mere ris som base. Og så har de et krydderi, jeg særligt værdsætter og som man slet ikke bruger i det danske køkken - desværre: Sichuan-peber, der er stærkt, kommer fra Sichuan provinsen.

Høj arbejdsdisciplin

-En anden markant ting, når man bor og arbejder i Kina, er den høje arbejdsdisciplin. Der er virkelig ingen slendrian. Og så har jeg lært – som ren refleks – at køre med cykelhjelm. Deres trafikkultur er lidt anderledes end den, vi kender her i landet, siger August og fortæller, at kinesere opfatter Danmark som et eventyrland, der også gør Danmark til et populært rejsemål for kineserne. De kender H.C Andersen og er meget begejstrede for hans eventyr.

På Polytech i Bramming arbejder der også en kineser i indkøbsafdelingen:

-Polytech er en virkelig god international arbejdsplads, og her i trainee-månederne har jeg haft muligheden for at arbejde i og stifte bekendtskab med flere forskellige afdelinger her i Bramming. Det tror jeg kommer mig til gavn, når jeg skal ud at arbejde i praksis. Polytech-ånden er helt sikker lige så global som de produkter. Vi producerer, udvikler, markedsfører og sælger.

-At jeg så ved siden af, har lært Bramming at kende, er jeg bestemt også glad for, der om en måneds tid pakker kufferten mod Wuxi som første destination i det kinesiske.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce