Annonce
Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Karin Schwartz ved ét af de smukkeste steder på Tjæreborg-egnen: Roborg. Roborghus var tidligere et historisk vartegn for Tjæreborg og en driftig ladeplads for lokal skibstransport i Vadehavet. I dag er det yndet sted at blive fotograferet – således også for Karin. Foto: Privat
Karin Schwartz er tilbage som venstredrejet socialdemokrat – højt placeret på kandidatlisten til kommunalvalget 16. november.

TJÆREBORG: Hun er som en hvirvelvind – men afgjort af den slags, der ved, hvad hun vil, hvorfor og hvornår. Karin Schwartz, 54 år og højt på den socialdemokratiske liste til kommunalvalget i november.

Selv kalder tjæreborgenseren sig orienteringsløber, for kort og dokumentation kan være behæftet med fejl, hvorimod terrænet aldrig lyver - og som politiker vil jeg rigtig opleve terrænet live.

Politisk kunne hun ikke trives i den Thorning-Corydon’ske version af partiet, og da så en robotstøvsuger også kom på tværs i en debat om ældreomsorg, sagde hun stop. Efter 12 år som byrådsmedlem for liste A, brød hun i 2013 med partiet, stillede op på sit eget Empartiet, som dog ikke opnåede valg. I 2017 stillede hun derfor i stedet op på Alternativets liste, hvis politik hun sympatiserede med.

Annonce

Mærkesager gir’ tunnelsyn

- Nu er Socialdemokratiet heldigvis igen på ret kurs og det parti, jeg gerne gør en helhjertet indsats for. Og jeg er glad for, at medlemmerne har placeret mig som nummer tre på listen!

- Men jeg har som sådan ingen mærkesager – det gir’ tunnelsyn, og man kan dermed let komme til at miste overblikket. Jeg kommer heller ikke til at hænge på plakater i voldsomt mange lygtepæle, og jeg har det skidt med at gå fra dør til dør og dele blomster ud, så det kommer jeg heller ikke til.

- Jeg vil vælges på det jeg gør mellem valgene, på den politik og det engagement, folk kender mig for, og jeg har politisk mod og handlekraft til at gøre det, jeg siger – og ikke spise vælgerne af med store løfter og varm luft.

Karin Schwartz er også kendt som mangedobbelt dansk mester i taekwondo og som en knag til at tackle børn og unge, der er kommet skævt ind på livet eller har mistet selvtilliden undervejs. Civil er hun fritidskoordinator i Aktiv fritid og arbejder rundt på skolerne, hvor det måtte brænde på og med udgangspunkt fra lokaler ved Blåbjerggårdskolen i Gjesing Nord.

Karin Schwartz’ to politiske ledestjerner er begreberne chancelighed og brobygning:

- Det er det, vi skal realisere i virkelighedens verden, og vi skal gøre det på en værdig måde og i respekt for de mennesker, vi omgås og indretter samfundet til, for og sammen med!

- I respekt for næste generation skal vi ha’ ledelsesstrukturen inden for folkeskolen op på bordet. Det er helt håbløst som den er i dag. Hver skole skal ha’ sin egen leder. Skolen er næste generations læringssted, og det er lokalsamfundets samlingssted. Det er her – og i foreningerne - alle oplever at mødes på tværs af rang og stand omkring en interesse.

Annonce

Det må koste det, det gør

- Og apropos foreningerne, så skal vi udvikle et system, der ikke kvæler engagement og lokalt inititiativ. Vi er jo ved at kontrollere hinanden ihjel. Det du’r ikke! Og ja. Det koster. Det koster også at fejle og hægte et barn eller en ung af. Jeg vil ha’ velfungerende lokalområder. Vi ser det praktiseret i lokalrådene, som er guld værd og helt nødvendige samarbejdspartnere for byråd og forvaltning, fastslår Karin, der taler med baggrund i otte års medlemskab af Sneum-Tjæreborg Lokalråd.

- Det koster. Jeg ved det – men så må skatteprocenten rette ind. Jeg lægger også gerne stemme til genindførelse af dækningsprocenten, og så bliver jeg stadig mere optaget af lokalplaner, vindmøller og affaldssortering. Jeg kunne godt tænke mig at dykke lidt mere ned i de tekniske områder.

Helt overordnet vil Karin Schwartz en politisk venstredrejning af Esbjerg Kommune, hvor Esbjergs DNA kan udfolde sig: Det er det, jeg vil og det orienteringsløb, der skal gøre kommunen go’ at bo, arbejde og leve i. Og det DNA, der skal trække flere indbyggere til!

Blå bog

Karin Schwartz er 53 år.

Hun bor i Tjæreborg med sine to drenge på 14 og 17 år.

Hun er forlovet med Marianne, som hun glæder sig til en dag at kunne flytte samme med.

Karin arbejder på 10. år som fritidskoordinator i Aktiv Fritid.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce