Annonce
Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Det lokale betyder meget for Hans

Byrådsmedlem Hans Erik Andersen stiller op igen for Venstre. Han ser sig selv som lokal kandidat for især kommunens nordøstlige område, Vejrup Gørding, hvor han bor. Foto: Martin Wilde
Gode faciliteter for kommunens børnehaver, skoler, fritidsaktiviteter og ældreplejen. Det er mærkesagerne for venstremand Hans Erik Andersen, der kalder sig socialliberal.

Gørding: - Jeg gør meget i det her område, siger Hans Erik Andersen.

Det her område, det er Gørding og Vejrup. Det nordøstlige hjørne af Esbjerg Kommune. Nu bor Hans Erik Andersen i Gørding, så det er meget naturligt, at han først nævner sit eget lokalområde, men han vil gerne være den lokale kandidat i hele kommunen.

- Jeg stiller op igen, fordi der er noget i det lokale samfund. Jeg mener også, vi har et godt samarbejde med lokalrådene, og min overordnede ambition er, at bakke lokalrådene op for at sikre størst mulig indflydelse i vort lokalområde.

Annonce

Der er dog ting, som kan blive bedre. Eksempelvis udbuddet af nye byggegrunde. I Gørding var det i flere år ikke muligt at købe en grund, så da 27 nye byggegrunde blev sat til salg i forsommeren, gik det hurtigt. Halvdelen er allerede solgt.

- Det er et problem i Esbjerg Kommune, at vi har områder i kommunen, hvor vi ikke kan tilbyde varen – altså byggegrunde – i en kommune, hvor vi gerne vil have tilflyttere.

Nej til at være udvalgsformand

Eksemplet med at skaffe flere byggegrunde er en af de ting, som gør, at Hans Erik Andersen synes, det er værd at tage endnu en periode i byrådet – hvis han bliver genvalgt. Efter de første fire år i byrådet er han ikke skræmt, men …

- Der er meget arbejde i det, når jeg har fuldtidsarbejde ved siden af. Men jeg har sagt til mig selv, at hvis vi ikke har byrådet, så er der kun embedsværket. Så vi trækker tingene i en mere menneskelig retning.

Hvilket udvalg vil du gerne være formand for, hvis du bliver genvalgt?

- Jeg ønsker at komme i fritids- og kulturudvalget. Det er ikke så styret af love og regler som de andre udvalg. Social- og arbejdsmarkedsudvalget er for eksempel ikke lige mig. Men jeg vil helst ikke være udvalgsformand. Det går ikke, når jeg arbejder fuld tid.

Blå bog

Hans Erik Andersen er 54 år.

Han er gift med Karin og har to voksne bonusbørn og tre børnebørn.

Han er opvokset i Øster Gasse ved Skærbæk, og har boet i Gørding i to omgange. Først i seks år og denne gang i 20 år.

Han er uddannet mejeritekniker og har siden 1986 været ansat i Arla, senest med arbejdsplads på det nye store mejeri ved Taulov.

Hans Erik Andersen er altså noget så sjældent som en byrådskandidat, der ikke ønsker at være udvalgsformand. Udover arbejdstiden skal han også bruge en time hver vej, for at komme til og fra arbejdspladsen i Taulov, og hvis der også skal være lidt tid til overs til familien, er det et meget forståeligt valg. Hans Erik Andersen er dog ikke så meget lokal kandidat til byrådet, at han vil sætte lokale spørgsmål foran partilinjen.

- Det, der er lovgivning for, giver vi tilladelse til. I sådanne tilfælde følger jeg partilinien. Det gælder for eksempel også højt byggeri i Esbjerg. Har vi først lavet en lokalplan, som tillader det, så skal vi følge lokalplanen. Så må man gøre indsigelse, når lokalplanen laves og ikke længe efter, siger Hans Erik Andersen.

Annonce

Basiskultur og finkultur

Selv om Hans Erik Andersen slår meget på det lokale, så er det først og fremmest gode faciliteter for børnehaver, skoler, ældrepleje og fritidsaktiviteter, som er hans mærkesager, når han selv skal sige det.

- Hvis de fire ting ikke fungerer, så er det svært at tiltrække nye borgere. Vi skal gøre det interessant at flytte til kommunen. Det betyder også, at vi ikke skal have mere finkultur på bekostning af ældreplejen. Der er noget i min verden, som hedder basiskultur. Det sker i lokalområdet – det er for eksempel idræt. Det skal vi have. Og så er der finkultur. Det er lidt højere oppe – det kunne være Esbjerg Ensemble eller Den nye Opera, for bare at nævne to eksempler. Det rammer en mindre del af vores befolkning. Der kommer ikke så mange til koncerterne.

Betyder det, at der skal skære i tilskuddet til finkulturen?

- Når vi har besluttet, at det skal vi have, så skal vi også give mulighed for at agere inden for det. Det trækker jo også nogle mennesker til og giver noget omsætning. De fleste, der går til koncert med Esbjerg Ensemble eller Den nye Opera, er ude og spise før eller efter koncerten og får måske en drink bagefter…

Jeg vil helst ikke være udvalgsformand. Det går ikke, når jeg arbejder fuld tid.

Hans Erik Andersen (V)
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce