Annonce
Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Natascha Nielsen fik anbefalet en privat børnepasser af sin svigermor, og det har hun aldrig fortrudt. Foto: Martin Wilde
Nærhed og tryghed er to af de ord, der går igen, når to forældre fortæller, hvorfor de har valgt at lade deres barn passe hos en privat børnepasser.

Bramming: - Vi har ikke prøvet andet, og vi havde hørt en hel masse godt.

Sådan siger Tommi Højrup, der får sin datter Mynte passet hos Lone Hübschmann – en af flere private børnepassere i Bramming.

- Det var min svigermor som anbefalede og sagde, hun er mega god til børn, fortæller Natacha Nielsen, som får datteren Melia passet hos Lone Hübschmann.

Annonce

Samtale forud

- Jeg kan godt lide tanken om, at vi kommer til en snak, inden vi sagde ja til at få vores datter passer hos Lone Hübschmann. Hvem hun er og hvad hun kan gøre for os. Det viste sig at være et perfekt match, fortæller Natacha Nielsen.

- Vi kan godt lide, at rammerne er mindre. At det ikke er en stor institution. At det er Lone, som passer hende og kender barnet bedre, siger Tommi Højrup, der også har en søn, som – da han var i den alder – blev passet hos en anden privat børnepasser. De gode erfaringer gjorde, at det igen skulle være en privat børnepasning, da barselsorloven med datteren Mynte var overstået. Valget faldt på Lone Hübschmann.

- Vi var til en forsamtale, og vi skulle ikke sige ja med det samme. Men vi var nu ikke i tvivl. Det var ikke noget svært valg. Der var en i min hustru Christinas mødregruppe, som havde haft begge sine børn passet hos Lone. Det var med til at gøre, at vi valgte hende, fortæller Tommi Højrup, som også sætter stor pris på, at han ikke hver morgen skal smøre madpakke til datteren:

- Min datter er glad for at komme der. Når vi har afleveret den store i børnehaven, siger vi: skal vi om til Lone nu? Og så svarer Mynte altid et glad ja.

Annonce

Små forskelle

De private børnepassere er ikke på samme måde som kommunale dagplejere forpligtet til at evaluere overfor forældrene til de børn, de passer, om arbejdet med pædagogiske handleplaner. Men derfor skorter det ikke på orientering om, hvordan det går. Forældrene til de børn, der passes hos Lone Hübschmann har en privat facebook-gruppe, hvor Lone Hübschmann hver dag lægger billeder op, hvor hun fortæller om, hvad de har lavet den dag.

En ulempe ved privat børnepasning er, at der ikke er nogen back-up, hvis børnepasseren bliver syg eller når hun skal på ferie. Så må børnenes forældre selv skaffe afløsning. Men både Tommi Højrup og Natacha Nielsen oplyser, at de endnu ikke har oplevet en sygedag hos deres børnepasning, og børnepasserne er gode til at koordinere med forældrene omkring ferie.

- Jeg har det rigtig godt med, at min datter ikke skal ud til en anden og til at forholde sig til nye børn, når der er ferie og lignende. Jeg vil anbefale en privat børnepasser, siger Natacha Nielsen.

Annonce

Ekstra papirarbejde

Heller ikke det ekstra papirarbejde, der følger med at vælge en privatbørnepasser, afskrækker. Ved privat børnepasning fastsætter børnepasseren selv sin takst, som forældrene skal betale. De får så refusion fra kommunen svarende til, hvad der gives i kommunalt tilskud ved kommunal dagpleje.

- Det er et spørgsmål om at udfylde formularer, siger Tommi Højrup.

- Det skal man blot tilmelde hos kommunen. Refusionen kommer ind på kontoen samme dag, som jeg betaler Lone, fortæller Natascha Nielsen, som klarer betalingerne automatisk via betalingsservice i sin bank.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce